Традиционният фестивал на чушката в Кирково прераства в празник на

...
Традиционният фестивал на чушката в Кирково прераства в празник на
Коментари Харесай

Фестивалът на чушката в Кирково прераства в празник на плодородието

Традиционният фестивал на чушката в Кирково прераства в празник на плодородието с акцент галерия базар на локални аграрни артикули, оповестяват от локалната администрация.

За събота (21 август) са планувани няколко атрактивни състезанието – за кралица на лютеницата; за най-оригинална торта от естествени блага (домашно приготвена от плодове или зеленчуци); за богато въображение и сръчни ръце (с фигури, изображения, кукли и други от сезонни плодове или зеленчуци); за най-вече изядени люти чушки.

 
 Фестивал на чушката ще популяризира община Кирково Фестивал на чушката ще популяризира община Кирково
Фестивал на чушката ще популяризира община Кирково. Идеята за Фестивал на чушката е заимствана от Празника на черешата в прилежаща Гърция....



Приготвена е и богата музикална стратегия.

Празникът стартира от 11 часа с осъществявания на оркестър „ ПИМ “, поздравления от кмета Шинаси Сюлейман, театър на танцова групировка „ САЯ “, надиграване със самодейни танцови групи, фолклорна магия с Невена и Калина, Памбос танци, концерти на Ангелина Милева и танцова групировка „ Антик “, на Николина Чакърдъкова, на поп звездата Меди. В 22 часа ще бъде даден старт на 3D-мапинг шоу.  

През целия ден площадът ще е терен за карвинг или „ изкуство за гравиране на плодове и зеленчуци “ с най-известния карвинг експерт Веселин Славчева. Ще бъдат открити щандове на читалищата с локални кулинарни творби, обичайния ястия, приготвени от разнообразни сезонни селскостопански артикули.  

Още от КЪРДЖАЛИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР