Традиционните SIM карти постепенно биват измествани от алтернативата eSIM. Това

...
Традиционните SIM карти постепенно биват измествани от алтернативата eSIM. Това
Коментари Харесай

eSIM картите може да бъдат заменени от iSIM

Традиционните SIM карти последователно биват измествани от алтернативата eSIM. Това са вградени в самия смарт телефон чипове, които отстраняват потребността от физическа SIM карта. Вместо нея потребителят просто вкарва код, който получава от мобилния оператор.

eSIM картите са желани от производителите на смарт телефони, тъй като доста улесняват работата им. Без физически слот за SIM се пести място, което може да бъде оползотворено за други съставни елементи или по-голяма батерия. И улеснява постигането на водоустойчивост.

eSIM не са съвършени, само че към този момент имат своя опция – iSIM. Това е разработка, която е показана от Qualcomm, оповестява CNET.

iSIM имат упоритостта да решат минусите на eSIM и да се трансфорат в идеалното решение отсега нататък. iSIM ще бъдат внедрени в самия процесор. Потребителят още веднъж ще може напълно по електронен път да сменя оператора. А за производителя на смарт телефона изгодата е, че печели още място и няма да се постанова да поставя eSIM на обособен чип.

iSIM ще са подобаващи и за по-малки устройства, датчици и така нататък, защото с изключение на място, те пестят и сила, като ще употребяват доста по-малко електричество от eSIM. Qualcomm възнамерява да предложи iSIM още тази година. Те ще са част от процесора Snapdragon 8 Gen 2. И въпреки функционалността да е налична в чипа, ще зависи от производителите дали ще я употребяват. iSIM е изцяло съвместима с всички условия на eSIM за оптимално облекчение на производители и оператори.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР