Традиционните Празници на минералната вода, здравето и дълголетието - Горешляци

...
Традиционните Празници на минералната вода, здравето и дълголетието - Горешляци
Коментари Харесай

Горешляци 2018 - празници за различни възрасти и вкусове

Традиционните Празници на минералната вода, здравето и дълголетието - " Горешляци " в Банкя се откриват на 14 юли с фермерски пазар, концерт и детски ателиета по грънчарство и редене на мъниста и ще продължат до 22 юли.

Кметът Рангел Марков сподели пред Радио София, че в тазгодишната стратегия са планувани както на обичайни, по този начин и на новаторски събития, които се чака да провокират интереса на жителите и гостите на града. Най-важният ден е 15 юли - храмовият празник на църквата в Банкя, когато се прави водосвет и курбан за здраве. След курбана ще бъде извършен пладнешки фолклорен концерт в парк " Ротондата ". Вечерта е празничният концерт " Горешляци 2018 " с присъединяване на Братя Аргирови, финалистите от " Гласът на България " Димитър Атанасов и Христо Младенов, джаз-формация " София ", както и младата певица Валя Нушева.

Празничната стратегия ще продължи на 17 юли с концерт на Софийския духов оркестър, фолклорен отбор " Банкя ", както и представянето на книгата " София - от седем извора вода ". За ценителите на киното е един от специфичните акценти в " Горешляци - 2018 ", уточни Рангел Марков:

Повече от десетилетие в Банкя не е имало кино навън. Отново в парк " Ротондата " с вход свободен, а филмът ще бъде " Посоки " на режисьора Стефан Командарев. Лятното кино ще бъде в петък, 20 юли, от 21.00 часа.  
 
Добре познатият церемониал на ретроавтомобили ще се организира на 21 юли. Макар че формалното закриване на празниците е на 21 юли, на 22 юли - в парк " Кестените " всички, които са изкушени от рисуването - експерти и дилетанти, могат да се включат в обичайния пленер навън.  

Програмата е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2018 година
Чувствайте се поканени и изберете своето събитие от " Горешляци 2018 ".

ПЪЛНА ПРОГРАМА -Кликнете за огромен размер
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР