Традиционната награда KS за енергия и околна среда беше присъдена

...
Традиционната награда KS за енергия и околна среда беше присъдена
Коментари Харесай

Bosch и Knorr Bremse с награда за околна среда

Традиционната премия KS за сила и околна среда беше присъдена за първи път в две категории: Bosch я получи за системи за подвижност и Knorr-Bremse за автомобилна технология. На 41-вото издание на премията KS за сила и околна среда, под патронажа на Федералното министерство на стопанската система и опазването на климата (BMWK) в Германия, беше очебийно огромното значение на системите за подвижност и автомобилните технологии за повсеместен поврат в подвижността.

По мотив на награждаването в остарялата конгресна зала в Мюнхен беше декларирано че: „ Можем да реализираме поврат в подвижността единствено посредством механически и обществени нововъведения. За да създадем това обаче, всеки човек би трябвало да премисли своето държание при подвижност и всички вероятни решения би трябвало да бъдат свързани и приложени по-бързо. “

В категорията „ Системи за подвижност “ премията отиде при Bosch за създаването на „ Automated Valet Parking “. Първата в света автоматизирана система за паркиране без водач за паркинги според SAE равнище 4, която е утвърдена за серийна употреба в Германия, понижава трафика, търсещ място за паркиране, усилва оптимално потреблението на пространството и поддържа наклонността към центрове за подвижност за интелигентно обвързвана подвижност.

В бъдеще Bosch ще предлага и други услуги като автоматизирано зареждане на електроавтомобили, до момента в който са паркирани. Веднага щом батерията на автомобила се запълни, автомобилът автоматизирано се сменя, като по този метод се усъвършенства потреблението на станциите за зареждане. Освен това двупосочното зареждане ще употребява акумулатори за електро транспортни средства за запазване на различно генерирана сила.

В категорията „ Технология на автомобила “ премията отиде при Knorr-Bremse за „ Система за понижаване на остатъчния въртящ миг при прекъсване “. Пружинна система освобождава накладката от диска и центрира спирачния уред. Това освен интензивно понижава износването на дисковите спирачки на търговски транспортни средства, само че също по този начин понижава излъчванията на CO2 и разхода на гориво с един % и понижава финия прахуляк посредством понижено изхабяване на спирачните накладки - без значение от технологията на задвижване.

За първи път Automobilclub KS e.V. съпроводи премията с 10 000 евро. Kraftfahrer-Schutz e.V. (KS) е член на Германската работа за пътна сигурност (DVW) и съосновател на Германския съвет за пътна сигурност (DVR).
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР