Традиционната инициатива Пробуждане с хоро за възраждане на българщината, която

...
Традиционната инициатива Пробуждане с хоро за възраждане на българщината, която
Коментари Харесай

Без Пробуждане с хоро за 3 март заради трагедита в Турция и Сирия

Традиционната самодейност " Пробуждане с хоро " за възобновление на българщината, която се организира на Националния празник 3 март по целия свят, тази година няма да се състои, оповестиха уредниците от " Сдружение Азбукари ".

Причината е нещастието, която лиши живота на хиляди хора в Турция и Сирия след разрушителните трусове. Тази година " Пробуждане с хоро " да стане " Пробуждане на хо́ра ", прикани ръководителят на " Сдружение Азбукари " Цвета Кирилова: 

" Във време, в което нашите съседи същински страдат и хиляди човешки животи се намират под руини, е неуместно и в действителност несериозно да организираме самодейност, в която ще се играят хора и ще се пеят песни. Така че приканвам всички, които имат чувство за човечност, за състрадание, за приемливост, съпричастност, доброволчество, дано поддържат напъните на всички. И да проявим почитание, несъмнено, към този народен печал на двете страни ".

" Пробуждане с хоро " се организира от седем години, а през 2023 година трябваше да бъде е осмото издание на самодейността, в което се включват наши сънародници от страната и чужбина.   
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР