Традиционната благотворителна кампания на Светия Синод на Българската православна църква

...
Традиционната благотворителна кампания на Светия Синод на Българската православна църква
Коментари Харесай

Св. Синод поде кампания за детското УНГ на болница ИСУЛ

Традиционната благотворителна акция на Светия Синод на Българската православна черква във връзка 1 юни – „ Деца оказват помощ на деца “ тази година ще поддържа детското УНГ поделение на УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “.

Старт на акцията даде персонално Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил, който е и началник на Синодалния Културно-просветен отдел.

Като благодетели в акцията се включиха деца-художници с отличените им произведения от синодалните състезания. Техните картини ще останат в фоайето на хотел " Маринела " през идващите 2 месеца и ще могат да бъдат изплатени от хора, които имат предпочитание да оказват помощ на идеята.

Детското УНГ поделение в УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “ е единственото профилирано звено за лекуване на деца с ушно-носно-гърлени заболявания в София и в цяла Западна България. В него се лекуват пациенти от няколко месечна възраст до 18 година Към отделението действа единственият профилиран център за вадене на непознати тела от дихателните пътища при деца у нас.

Детското УНГ поделение на ИСУЛ е и едно от дребното места в страната, където се прави диагностика на слуха при новородени бебета и се слагат кохлеарни импланти при деца. За страдание, актуалният му потенциал не може да поеме всички нуждаещи се от медицински грижи малчугани и на лекарите са постанова от време на време да връщат дребните пациенти. От болничното заведение са обезпечени спомагателни пространства, само че те имат потребност от главен ремонт и обзавеждане.

В момента Детското УНГ поделение на УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “ е едно от дребното места в София, в което на майките не се постанова да заплащат за това, че са придружители на децата си.

Три от картините бяха изплатени още по време на церемонията и дарени на УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “. Те ще украсят Детското УНГ поделение след ремонта.

Как можете да помогнете

Можете да откупите картина като дарите сума по ваше предпочитание и я поставите в „ Кутията на положителното ”, която се намира в центъра на конгресното лоби на хотел „ Маринела “. През летните месеци кутията ще бъде сложена на рецепцията на хотел „ Маринела ” (адрес: бул. „ Черни връх “ № 100, гр. София).

Можете да дарите средства и по банков път:

“УниКредит Булбанк ” - клон София Батенберг
Банков код / SWIFT / BIC: UNCRBGSF
Получател: Българска Патриаршия Св. Синод
IBAN: BG74 UNCR 7000 1521 4626 53
Основание за заплащане: КАМПАНИЯ “ДЕЦА ПОМАГАТ НА ДЕЦА ”.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР