Традиционна Коледа с вносни продукти - така ще посрещнат румънците

...
Традиционна Коледа с вносни продукти - така ще посрещнат румънците
Коментари Харесай

Румъния отчита ръст на вносното свинско месо

Традиционна Коледа с вносни артикули - по този начин ще посрещнат румънците празника тази година, изключително що се отнася до ястията от свинско, предава Диджи24. 

От 9 милиона прасета, употребявани годишно в Румъния, 7 милиона идват от импорт.

" Внасяме доста от Испания, Унгария, Германия и Полша. Вътрешното произвеждане на свинско месо покрива едвам 20 % от потреблението ни. 2,8 милиона прасета се отглеждат тази година във ферми в Румъния. За съпоставяне през 2016 година имаше 4,3 милиона ", обяснява Йоан Ладоши от Асоциацията на румънските производители на свинско месо.

Той добавя, че от 37,5 кг свинско месо, изяждани приблизително от румънец всяка година, най-много 7 кг идват от животни, отглеждани във ферми в Румъния.

Йоан Ладоши и сътрудниците му упорстват за надзор върху търговията със свинско в Румъния. 

" Молим да се съблюдават някакви правила, тъй като в хаоса на пазара на свинско месо, в случай че нямаме правила в подтекста на африканската чума по свинете, следващата година ще имаме още по-малко прасета ", предизвестява Йоан Ладоши, представен от Диджи24.

" Свинете не би трябвало да се не разрешават и в никакъв случай няма да бъдат неразрешени в Румъния, а концепцията да се дават ваучери за закупуване на свинско месо е огромна нелепост, тъй като предизвиква потреблението на свинско месо от чужбина ", сподели в събота министърът на земеделието и развиването на селските региони Флорин Барбу.

Проверка на Българска телеграфна агенция демонстрира, че сега междинната цена за кг свинско месо е към 24 леи (9,60 лева.). 650 гр. обезкостен свински врат коства 23,39 леи (9,30 лева.), кг свинска кайма е 20,99 леи (8,40 лева.), кг пушен свински бекон коства 27,95 леи (11,18 лева.).

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР