Традициите на Уимбълдън винаги са били основополагащи за провеждането на

...
Традициите на Уимбълдън винаги са били основополагащи за провеждането на
Коментари Харесай

Още една традиция отпада на Уимбълдън: Очаква ни да наблюдаваме различен формат

Традициите на Уимбълдън постоянно са били основополагащи за провеждането на шампионата и уредниците правеха всичко допустимо да ги защитят през годините. Новото време обаче от ден на ден притискаше консервативните британци и те бяха принудени да създадат някои взаимни отстъпки.

Така миналогодишното издание беше първото, в което се организираха мачове през първата неделя на шампионата. Впоследствие пък стана ясно, че състезателките ще могат тази година да избират цвета на своето долни дрехи, тъй като обичайното бяло оставяш прекомерно малко на въображението и редица тенисистки споделиха какъв брой неловко се усещат на корта.

Безспорно обаче най-големият минус на конкуренцията беше, че двойковите мачове при мъжете се организираха във формат 3 от 5 сета и това събитие спираше всякаква опция за присъединяване от страна на тенисистите, които имат задължения и в схемата на сингъл. Програмата пък постоянно закъсняваше и голям брой срещи биваха отсрочени за идващия ден, тъй като дуелите в карето продължаваха над 4 часа, както се случи и с финалната борба през 2022-ва, в която Макс Пърсел и Матю Ебдън победиха след заключителен тайбрек над Мате Павич и Никола Мектич.

Изглежда всичко това е принудило Уимбълдън да последва образеца на останалите три съревнования от Големия шлем, в които конфликтите при тандемите се играят до спечелването на 2 сета и към този момент ще ставаме очевидци на същото и по време на най-старата тенис конкуренция в света.

Източник: AP News

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР