Трабзонспор срази с 3:1 като гост АЕК Атина и е

...
Трабзонспор срази с 3:1 като гост АЕК Атина и е
Коментари Харесай

Ганаец от Трабзонспор разпердушини АЕК

Трабзонспор съкруши с 3:1 като посетител АЕК Атина и е на една крачака от влизане в групите на Лига Европа. Ганаецът Калеб Екубан заби хеттрик за турците, а тяхната победа можеше да е и по-убедителна, в случай че Хосе Ернесто Соса не беше пропуснал дузпа.

В предходния кръг АЕК се оправи с Университатя (Крайова) след победа като посетител и тъждество в Атина (с гол на българския халф Антони Иванов за румънците). Трабзонспор пък отстрани Спарта (Прага).
Заради наказване на АЕК мачът се игра пред празни трибуни. Въпреки това, “жълто-черните” започнаха мощно и поведоха още в 4-ата минута. Точен беше Марко Ливая. Атаката на домакините се разви по левия фланг, като Елдер Лопес центрира ниско, а Ливая нанесе слаб, само че задоволително прецизен удар и преодоля Урджан Чакър.

В средата на полувремето Трабзонспор получи дузпа, само че ветеранът Соса прати топката в сглобката и пропусна. Гостите обаче се възползваха оптимално от две статични положения и направиха цялостен поврат. В 29-ата минута след центриране от корнер и благополучен рикошет топката попадна на крайници на Калеб Екубан и той изравни. В 44-ата, още веднъж след корнер, Енкубан скочи най-високо в наказателното поле и изведе турския отбор напред.

През втората част домакините хвърлиха много сили, с цел да стигнат най-малко до равенството, само че вместо това получиха трети гол. Негов създател стана още веднъж Екубан. Ганаецът оформи своя хеттрик след съвършена контра на Трабзонспор.

За АЕК титуляр беше някогашният халф на ЦСКА-София Давид Шимао. Португалецът игра до 63-ата минута, когато беше сменен от Ненад Кръстичич.

АЕК - ТРАБЗОНСПОР 1:3 (1:2)
1:0 М. Ливая (4)
1:1 К. Екубан (29)
1:2 К. Екубан (44)
1:3 К. Екубан (70)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА! Лига Европа final кръг, четвъртък 22 август  АЕК 1:3краен резулат  Трабзонспор
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР