Тръбата е българска и ние решаваме какви ще са таксите,

...
Тръбата е българска и ние решаваме какви ще са таксите,
Коментари Харесай

Венко Сабрутев: Тръбата е българска, а Унгария и Сърбия да си търсят алтернатива


Тръбата е българска и ние решаваме какви ще са таксите, а Унгария и Сърбия да си търсят опция. Това сподели по Българска национална телевизия депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев. Така той разяснява влезлите в действие нови такси за преноса на съветски природен газ.Той акцентира, че директните такси, които Русия заплаща на България са " извънредно ниски ".

" Това е право на страната, която е притежател на тръбата . Това е общоевропейска политика за понижаване на приходите на Русия от продажбата на природен газ, петролни артикули и така нататък Ние сме част от огромното европейско семейство, което не желае войната в Украйна. Ние би трябвало да създадем с стопански ограничения Русия да не влиза в нея ", напомни Венко Сабрутев.

Припомняме, че сръбският президент Александър Вучич заяви, че ще организира диалог с Румен Радев във връзка на увеличението на директните такси у нас, които бяха утвърдени от нашия парламент.

" За нас това е огромен проблем. Това ще докара до фрапантно нарастване на цената на газа с спомагателни 100 евро за 1000 куб. м. газ . Това е ужасяващо нарастване и ние ще беседваме с тях. И това не би трябвало да бъде годно за Сърбия ", акцентира Вучич, представен от сръбския уебсайт " Политика ".

От 13 октомври е в действие такса от 20 лева./МВтч. Тя се отнася до вноса и преноса на съветско " синьо гориво ".

Парламентът одобри промени в Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна . Те бяха оповестени във вчерашния брой на Държавен вестник.
 Александър Вучич не приема решението на българския парламент за съветския газ
Александър Вучич не приема решението на българския парламент за съветския газ

Президентът на Сърбия ще приказва с Румен Радев

Сърбия внася съветски природен газ от България по " Балкански поток ", който е продължение на " Турски поток ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР