Този зеленчук не само носи огромни ползи за здравето на

...
Този зеленчук не само носи огромни ползи за здравето на
Коментари Харесай

Китайски вестник: Не яжте краставици и фъстъци едновременно

Този зарзават освен носи големи изгоди за здравето на цялото тяло, само че също по този начин има позитивен резултат върху хубостта, заради което е спечелил общопризнатата обич на хората, написа китайският вестник Sohu, представен от Агенция Фокус.

Краставицата съдържа витамин С, който обезпечава избелващ резултат. Ето за какво, в случай че желаете да изсветлите старешки петна по лицето си, правете маски от краставици и вечер яжте краставици. Освен това този зарзават способства за загуба на тегло. Фибрите, съдържащи се в краставиците, усъвършенстват стомашно-чревната пъргавина, оказват помощ за елиминирането на токсините, а също по този начин възстановяват работата на червата и оказват помощ за попречване на запек.

Силицият прави косата по-гладка, а ноктите трайни и блестящи. Сярата също форсира растежа на косата. Краставиците са богати на разнообразни витамини и хранителни субстанции, които са потребни за кожата и спомагат за закъснение на процеса на стареене. Диетичните фибри, калий и магнезий, съдържащи се в този зарзават, контролират кръвното налягане и предотвратяват развиването на хипертония.

Витамин В1 има удобен резултат върху действието на мозъка и нервната система, което работи успокояващо и оказва помощ при лекуването на бодърствуване. Краставиците оказват помощ за понижаване на температурата, обезвреждат токсините и предотвратяват задържането на урина, като цяло са отличен метод за пречистване на организма. Въпреки големите изгоди, значимо е да знаете за особеностите на комбинирането на този зарзават с други артикули.

Фъстъците са богати на ненаситени мастни киселини и диетични фибри, не съдържат холестерол и са натурален хипонатричен артикул. Фъстъците съдържат ресвератрол, който е натурален полифенол с висок резултат срещу стареене. Този артикул е богат и на мазнини и аминокиселини, нужни за действието на човешкото тяло. Лесно се всмуква и обезпечава доста сила.

Трябва обаче да сте наясно, че фъстъците въобще не се съчетават добре с краставицата. Комбинираната приложимост на тези артикули ще провокира диария, дискомфорт в корема и други отрицателни реакции на стомашно-чревния тракт. Ето за какво, никога не комбинирайте фъстъци и краставици между тях, целесъобразно е да осигурите най-малко един час разлика сред използването на тези артикули.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР