Този закон ще подкопае основните права и ще увеличи дискриминацията

...
Този закон ще подкопае основните права и ще увеличи дискриминацията
Коментари Харесай

Борел: Грузия да отмени закона, ограничаващ правата на ЛГБТ+ общн...

Този закон „ ще подкопае главните права и ще усили дискриминирането и стигматизирането “, безапелационен бе той в „ Екс “ в деня след окончателното приемане на законовия текст от грузинския парламент.

 

Законодателният орган в Тбилиси през вчерашния ден утвърди законопроект за „ фамилните полезности “, наказан от Европейски Съюз и организации за отбрана на човешките права като ограничителен правата на ЛГБТ+ общността.

 

Новият закон, подобен на този, който е в действие в Русия, беше утвърден от народните представители на ръководещата партия – „ Грузинска фантазия “, по време на избор, бойкотиран от опозицията, и в разгара на закостенял и антизападен завой на държавното управление.

 

Одобрението на закона от грузинския парламент може да ускори напрежението в страната в навечерието на парламентарните избори, които би трябвало да бъдат създадени на 26 октомври.

Опозицията в Тбилиси остро подлага на критика „ Грузинска фантазия “, че желае да се сближи с Москва и излага на риск предстоящото присъединение на страната към Европейски Съюз.

 

Припомняме, че през декември 2023 година Грузия получи статут на страна кандидатка за участие в Европейски Съюз, само че договарянията за присъединение още не са почнали. Страната се надява също и на присъединение към НАТО.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР