Този вот е част от предизборната кампания. Опозицията внесе вот

...
Този вот е част от предизборната кампания. Опозицията внесе вот
Коментари Харесай

Милен Любенов: ГЕРБ се държат като вътрешна опозиция, ПП-ДБ сами паднаха в този капан

Този избор е част от предизборната акция. Опозицията внесе избор на съмнение за да извлече дивиденти за себе си, да усъвършенства своите резултати на локалните избори.
Това мнение изрази в изявление за БНР политологът доцент Милен Любенов.

" ГЕРБ през цялото време се държат като вътрешна съпротива в границите на обединението. Всички негативи се пробват да трансферират на Политическа партия и Демократична България. Но те сами влязоха в този капан. ГЕРБ подлагат на критика държавното управление, тъй като действително, както и първоначално обявиха, не носят отговорност за него ", разяснява Любенов в предаването " Преди всички " по стратегия " Хоризонт ".

Според политолога преди ротацията няма да настъпи " някакъв сериозен прелом вътре в границите на ръководещото болшинство ". Той не чака промяна на министри до края на годината.

" Натиск ще има според от това какви са резултатите от изборите. Самата ротация е нов кабинет – това би трябвало да е ясно. Именно тогава ГЕРБ могат да упорстват за по-голямо присъединяване в Министерския съвет. Това може да докара до напрежение с Политическа партия. Математиката не излиза. ГЕРБ няма да могат да наложат тези промени без сегашните си съдружни сътрудници, " изясни Любенов.

До края на годината има няколко значими въпроса – измененията в Конституцията, Шенген и Бюджет 2024, означи Милен Любенов.

Относно оповестения за през днешния ден народен митинг в отбрана на въглищната енергетика той посочи:

" Правителството не е избързало да изпрати проектите, а закъсня. Те изпратиха тези териториални проекти в последния вероятен миг. Предишното Народно заседание, чисто популистки задължи Министерски съвет да предоговори ПВУ в частта енергетика. Тогава близо 190 депутати гласоподаваха за това решение. Това е проблем, който през последните години непрекъснато се е отлагал, да се вземе решение. Бяха пропуснати доста благоприятни условия за разговор, множеството държавни управления се опитваха да трансферират топката на идващото. Сега е настъпил моментът този бранш да се преструктурира. Комуникационният метод на това държавно управление сякаш е неверен. "

Президентът трябваше да свика КСНС, а не среща, с която единствената му цел беше да изолира представителите на парламентарните групи. Няма изгода от такива институционални войни, изключително в подтекста на актуалната комплицирана конюнктура, акцентира Любенов.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР