Този вид разтягания помагат за всяка болка.Гърба е онази част

...
Този вид разтягания помагат за всяка болка.Гърба е онази част
Коментари Харесай

3 лесни упражнения, които вършат чудеса при болки в гърба

Този тип разтягания оказват помощ за всяка болежка.

Гърба е онази част от тялото, която постоянно подценяваме. Сещаме се за него едвам когато стартира да ни боли. Проблемите могат да дойдат от дълготрайно обездвижване или неправилна стойка. Вследствие на това се появяват изкривявания, дископатия, шипове. За да не допуснем болката в кръста и в мускулите на гърба да стане трайна част от всекидневието ни е добре да поддържаме форма със спорт, извършения и разпъване. Независимо какви са вашите болки – в гърба или кръста, тези три лесни извършения ще ви оказват помощ и ще облекчат болката ви.

Предлагаме ви няколко ефикасни извършения, които влияят удобно на междупрешленните дискове, мускулите, ставите и сухожилията. В основата им стои разтягането. Важно е придвижванията да са безболезнени и плавни, времетраенето на разтягането да е минимум 20-30 секунди. Хубаво е упражненията да се повтарят сред 5 и 10 пъти.

Едно от скъпите извършения, които отстраняват болките и умората в гърба, е така наречен “котешки тил ” или “котешки извивки ”.

Застанете на колене. Вдишайте и изпънете главата нагоре. Кръста извийте надолу. Издишвайки, наведете главата и извийте гърба в противоположна посока. Направете най-малко десетина повторения.

Легнете по очи. Повдигнете се на лакти и изпънете гръбначния дирек. Започнете да изправяте лактите, като в допълнение изпъвате гръбначния дирек. Продължете да изпъвате лакти, до момента в който усетите леко напрежение. Задръжте 15 секунди. Върнете се на стартова позиция. Повторете 10 или повече пъти.

Легнете по тил със свити колене и с ходила на пода. Извийте глава наляво и отпуснете колене надясно, завъртайки торса си по този начин, че коленете ви да опрат пода. Задръжте 5 секунди. Върнете се на стартова позиция. Извийте глава надясно и отпуснете колене наляво, завъртайки торса си по този начин, че коленете ви да опрат пода. Ако имате компликации – можете да го извършите единствено с едното коляно. Задръжте 5 секунди. Повторете 10 или повече пъти.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР