Този вариант на вируса е изключително агресивен. През последните дни

...
Този вариант на вируса е изключително агресивен. През последните дни
Коментари Харесай

Проф. Радка Аргирова: Има нова мутация на коронавируса, която го прави по-агресивен

Този вид на вируса е извънредно нападателен. През последните дни беше докладвано, че в централната му част има нова разновидност, което обуславя по-голяма му заразност и по-лесното заразяване на хората.

Това сподели по bTV вирусологът проф. Радка Аргирова.

По думите ѝ страната към този момент излиза от четвъртата вълна, само че това се случва по-бавно.

Според проф. Аргирова хората доста късно търсят лекарска помощ, а нещата се развиват бързо:

"Получават нещо като грип, не се самоизолират, не се лекуват, след един ден получават зной, пневмония и стигат до реанимация. Призовавам пациентите, щом не се почувстват добре, незабавно да потърсят здравна помощ. В процеса на самолечение човек разнася вируса, заразяват се уязвими човеци, а у нас ги има доста, тъй като сме с ниско равнище на имунизация против COVID-19 ", сподели вирусоложката и добави, че този вид на вируса е доста по-смъртоносен за неимунизираните.

Проф. Аргирова отхвърли тезата, че в случай че нямаш реакция след имунизация, значи не си построил антитела. По думите ѝ организмът построява отбрана, даже без поява на някакво неразположение.

Тя предложи на хората, които желаят да ревизират дали след имунизацията са построили антитела, да се тестват не по-рано от 3 седмици след приключена имунизация.

Вероятно до месец Европейски Съюз ще има позитивно мнение за издаване на дигитален документ за антитела, сподели още проф. Радка Аргирова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР