Този вариант има една мутация, която подобрява свързването на Spike

...
Този вариант има една мутация, която подобрява свързването на Spike
Коментари Харесай

доц. Ивайло Алексиев: Индийският вариант на коронавируса е 200% по-заразен

„ Този вид има една разновидност, която усъвършенства свързването на Spike протеина към клетъчния рецептор. Това го прави и по-заразен. Това значи, че той се популяризира по-бързо измежду популацията. Проучвания сочат, че той е 200% по-заразен от истинския вид на вируса от Ухан ”, изясни доцент Ивайло Алексиев от НЦЗПЗ по Нова телевизия. 

„ Делта ” разновидността е евентуално най-заразният до този миг, прибавя експертът.
 Д-р Кацаров за индийския вариант: Може да има нова вълна на Коронавирус и преди есента Д-р Кацаров за индийския вариант: Може да има нова вълна на Коронавирус и преди есента
Не съм сюрпризиран от записания случай на индийския вариант на COVID-19 у нас. Това сподели служебният министър доктор Стойчо Кацаров, коментир...

 „ Няма данни за по-тежко протичане на заболяването. Към момента се прави изследване на място, с цел да се открият контактните на инфектираното в България лице. Трябва да проверим дали в този регион не циркулира този вид. Масовата имунизация е единствения метод да го ограничим ”, съобщи доцент Алексиев.

По негова информация от прилежащите страни – Румъния е с най-голямо разпространяване на този вид. Там са открити и „ африканският ” и „ бразилският ” вариант на вируса.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР