Този уикендът българският пилот Никола Цолов ще направи своя дебют

...
Този уикендът българският пилот Никола Цолов ще направи своя дебют
Коментари Харесай

За 12 от съперниците на Никола Цолов пистата в Монако няма да е нова

Този уикендът българският водач Никола Цолов ще направи своя дебют на една от най-легендарните спортни писти в света, а точно тази по улиците на Монте Карло, където ще се организира третият кръг за сезона във Формула 3.

За българина това ще бъде трето напълно ново трасе от началото на годината след тези в Бахрейн и Австралия, където той се състезава за първи път този сезон. В Бахрейн той и всички водачи от Формула 3 имаха и три дни за проби, с цел да се приспособяват към пистата „ Сахир “, само че в Мелбърн всички разполагаха със единствено 45 минути, с цел да свикнат с „ Албърт парк “.
 Как квалификацията на Никола Цолов в Монако ще бъде по-различна Как квалификацията на Никола Цолов в Монако ще бъде по-различна
Това ще бъде по този начин и тази седмица, когато преди квалификацията в петък водачите от Формула 3 ще имат единствено една подготовка с дълготрайност от 45 минути, с цел да научат една от най-трудните писти в света. За някои от тях обаче това няма да е първият път, в който те стъпват на уличното трасе в Монте Карло.

От 30-те водача, които вземат участие във Формула 3 през 2023 година общо 12 имат и предходен опит в Княжеството, най-вече от стартовете в европейската Формула Риджънал (FRECA) през последните две години. За страдание на Никола Цолов в този лист попада единствено един от неговите съотборници – Грегоар Соси, който през 2017 започва в Монако във Формула Рено, а през 2021 се включи в стартовете от FRECA, финиширайки 22-ри в първото, след което отпадна във второто съревнование.
 Кой ще се запише в историята на Формула 3 след Хамилтън? Кой ще се запише в историята на Формула 3 след Хамилтън?
Освен Соси предходен опит на пистата в Монако имат още водачите на Према Пол Арън и Дино Беганович, тримата водачи на Трайдънт Леонардо Форнароли, Габриел Бортолето и Оливърт Гьоте, Мари Боя от Министерство на правосъдието Моторспорт, Себастиан Монтоя и Габриеле Мини от Хайтек, Кайо Колет и Томи Смит от Ван Амерсфоорт и Пьотър Вижницки от Шаруз. От тях единствен Беганович има победа в Княжеството, където той завоюва първото съревнование от FRECA през предходната година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР