Този уикенд Юки Цунода участва в първата си Гран При

...
Този уикенд Юки Цунода участва в първата си Гран При
Коментари Харесай

Цунода: Да карам Формула 1 на „Сузука“ е сбъдната мечта

Този уикенд Юки Цунода взе участие в първата си Гран При на Япония във Формула 1, като след петъчните тренировки водачът на Алфа Таури съобщи, че за него с бъдната фантазия да кара кола от Формула 1 на именитата писта „ Сузука “. 
 Цунода: Имам над 10 000 обиколки на „ Сузука “ Цунода: Имам над 10 000 обиколки на „ Сузука “
„ Чувството е ужасно, несъмнено е сбъдната фантазия. Още от излизането ми от гаража се почувствах много прочувствено, изключително когато стигнах до втория завой. Определено се любувах, въобще не усещах напрежение или нещо сходно. Опитах се да не се вълнувам прекалено много, само че отвън колата започнах да чувствам повече адреналин и сила от почитателите.

„ Беше значимо да се внимава през днешния ден в тези условия. Когато дъждът беше спрял офанзивата беше оптималната, тогава записах най-хубавите си времена, само че от време на време дъждът започваше още в идната обиколка. Аз обаче не мислех за времената. Квалификацията ще е на изсъхнало, тъй че аз бях фокусиран върху разбирането на колата и трупането на опит на пистата “, съобщи Цунода през вчерашния ден.

В рамките на двете сесии през вчерашния ден японецът направи общо 43 обиколки и бе най-активен от всички макар неприятните метеорологични условия и доста дъжд, който удари трасето. В първата подготовка той приключи на 19-то място, а във втората бе 14-ти.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР