Този уикенд се провежда първото в историята на Формула 1

...
Този уикенд се провежда първото в историята на Формула 1
Коментари Харесай

Баща и син Джуджаро избухнаха с 5 електрически суперавтомобила

Този уикенд се организира първото в историята на Формула 1 съревнование в Маями. Този мотив бе употребен от Laffite Automobili, с цел да показа цели 5 електрически суперавтомобила, основани от GFG Style. Зад дизайнерското студио стоят имената на татко и наследник Джорджето и Фабрицио Джуджаро.

Поръчката прави Бруно Лафит, внук на Жак Лафит, който се състезава във Формула 1 сред 1974 и 1986 година Самият Бруно също е играч. Своеобразни състезатели са и татко и наследник дизайнери, само че тяхната конкуренция е против времето. Двамата основават неповторимите коли за… 6 месеца! И са пет (три характерни архитектури, две еволюции), отново повтаряме. Причината е, че би трябвало да са подготвени за конкуренцията в Маями.
 Laffite Atrax
Два от моделите са всъдеходните купета Atrax и Atrax Stradale, които дизайнерите създават на база на своя Vision 2030 Desert Raid от преди три години. Задвижването им е поверено на електрическа силова система с 1151 к.с. и 2500 Нм. Ускорението до 100 км/ч ще лишава 3,8 секунди. Максималната скорост е 3,8 секунди.

Планираният тираж на Atrax е 26 бройки. Цената: $1,7 млн.

Още за супер електрическите автомобили четете на автомобилния уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР