Този уикенд, 28 - 30 октомври, от 10.00 до 19.00

...
Този уикенд, 28 - 30 октомври, от 10.00 до 19.00
Коментари Харесай

Нетрадиционно сладко от чесън и натурална козметика с лавандула на фермерския пазар на Lidl

Този уикенд, 28 - 30 октомври, от 10.00 до 19.00 ч., на паркинга пред магазина в столичния ж.к. Люлин, бул. Царица Йоанна №84, ще се организира дванадесетият обичаен фермерски пазар на Lidl. На него посетителите ще могат да открият обичани родни усети, да се приготвят за студените месеци с вкусна зимнина, както и да си купят нетрадиционни оферти като сладко от чесън или натурална козметика с лавандула.

За пръв път в изданието се включва „ Кап Консулт " от планинското с. Ягодина с артикули, събрали ароматите на красивите Родопи и основани без изкуствени добавки. Посетителите ще избират измежду потребните и сладки изкушения на производителя, сред които сладко от червени и черни боровинки, диви ягоди, череши, печени сини сливи, био компоти от арония и малини. Ще могат да опитат и от нетрадиционното сладко от чесън. В допълнение могат да бъдат открити и едни от най-ефективните артикули за усилване на имунната система - билков дестилат и домакински сироп от бъзак, както и чай „ Родопско дългоденствие ", комбинирал едни от най-полезните билки за здраве и тонус.

Качествени натурални артикули от ароматна лавандула, отгледана в слънчевите поляни на гр. Гурково, ситуиран в Розовата котловина на България, ще показа Петър Симеонов. Неговите оферти са без консерванти, поддържат освен здравето, само че и се грижат за отличния тип на кожата.

Фермерско сирене, кашкавал, масло, краве и овче кисело мляко, приготвено с типичен български закваски на „ Фермерска мандра Строево " ще зарадват феновете на млечните артикули. Също по този начин и многообразие от апетитни консерви за зимния сезон като чорбаджийски чушки, лютеница, айвар, патладжан, корнишони и други на „ Том Консерв " от Пловдив ще бъдат измежду предложенията на това издание на фермерския пазар, а мед и пчелни артикули от своите кошери в с. Козлец ще изложи пчеларят Яни Андреев. Той е и добре прочут от „ Фермата ", където в третия сезон на предаването беше разгласен за фермер №1.

До края на годината остават още две издания на фермерските пазари на Lidl, на които столичани и гостите на града ще могат да избират от достоверния усет на българската продукция и да се заредят с потребни и обичани усети за идния сезон.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР