Този текст е публикуван от д-р Тони Филипов в сайта

...
Този текст е публикуван от д-р Тони Филипов в сайта
Коментари Харесай

Вместо in memoriam: Днес крадат лафове, утре - фондове

Този текст е оповестен от доктор Тони Филипов в уеб страницата „ Редута “ на 2 август 2019 година. Поводът е прекратяването на контракта на „ Шоуто на Слави “ с Би Ти Ви и новината, че Слави Трифонов ще прави партия. Доктора, който с същинското си име Стойко Тонев бе част от издателската група на " Марица " в първите години на демокрацията, ни напусна на 31 януари и не дочака да види по какъв начин предсказанията му се сбъдват:

„ Шоуто на Слави” спря. В последното си предаване водещият разгласи, че ще прави нов ефирен план - “Седем осми”. Негова си работа, не ни визира. Но щял да прави и партия, а това към този момент може да ни засегне и то съществено. Партията щяла да се споделя “Няма такава държава”. И като всяка партия щяла да се бори за властта и правото да ръководи тая страна, дето я няма. На милионите българи, които в претенциозна среда се дефинират като „ Аз не го виждам това шоу “, ще обясня, че името на партията е заимствано от заглавие на ария на Слави. Хубава ария, със стойностна музика и още по-стойностен текст:

На трибуната качва се некъв хомосексуалист.

Педераст, хомосексуалист, само че облечен във власт.

В устата му нелепости, в очите му завист.

Той тая власт ще я стиска до гроба,

а щом свърши следващия комичен спор,

ще отиде да чука в Студентския град.

Има и следното народпсихологично просветление:

Добър вечер, уважаеми фенове.

Спите ли

или чакате да дойдат следващите спасители?

Колко пъти се повтаря остарялата история?

Изхвърляме единия, прегръщаме втория.

Наистина е просветление. Все чакаме някой отнякъде да се появи и да ни обещае, че ще ни избави. И ние незабавно му се доверяваме. Дето споделя доктор Филипов, сиреч аз, Христос не би могъл да се яви по нашите земи, тъй като, в случай че беше пристигнал и споделил: Вервайте ми!, ние щяхме незабавно да му повярваме… И нямаше да го разпънем, нямаше да стане жертва и да изкупи човешките грехове и цялата история щеше да се преебе…

За спасителите ще приказваме настрана. Сега става въпрос за друго. Слави ще направи партия, щом е заречен. И по този начин, както никой не го харесва и не го гледа, току-виж взел властта и станал новият избавител. И кой ще е отговорен тогава?

Навремето, когато научил, че Ронълд Рейгън е определен за губернатор на Калифорния, американският кинопродуцент Джак Уорнър рекъл: “Ние сме отговорни. Трябваше да му даваме по-хубави роли”.

Обаче те му давали тъпи функции в скапани филми и по този метод зорлен го създали политик.

Но що ни би трябвало да вървим толкова далеко. Идентичен случай в наше село. Като научила, че Станишев е станал министър председател, Димитрана Александрова, дълготраен основен редактор на „ Сега “, рекла: " Ние сме отговорни, трябваше да му пускаме публикациите ". Андрей Райчев завел Станишко в редакцията и го предложил, но Димитрана не го харесала. Казала, че написа като „ рустикален наивист от времето на народниците” (или нещо подобно), и го напъдила. И по този начин, вместо да си написа безобидни публикации за интернационалното състояние, Станишев се събра с царя и ага Доган, направиха тройната коалиция и той стана министър председател. И ръководи България 4 години. Ама по този начин я ръководи, че Борисов към този момент 10 години не може да я оправи. То той и не знае по какъв начин, само че това е различен диалог.

Та кой ще е отговорен, в случай че Слави стане министър председател? Битивито ще е отговорно. Ако му бяха траяли контракта още някоя и друга година, можеше да си икономисаме следващото избавяне. Ама нямало гледаемост шоуто… Голяма работа! Каналето да не би да имаше? Но Българска национална телевизия го държа години, до момента в който се разбра, че е умряло и няма да възкръсне. Та можеше, не е да не можеше.

Весето Седларска се пошегува, че " Няма такава страна " ще е първата партия с балет. Но мен повече ме плашат сценаристите. Представяте ли си Сиромахов министър? А Тошко сценариста? Сега, разправят, крадяли лафове, тогава ще крадат фондове. Така де, казано е, че който открадне игла, може да открадне и хазна.

Откакто Борисов се е възкачил на престола, повтаряме, че най-страшното на ръководството на ГЕРБ е, че след него всеки ще има съображение да изиска да поуправлява страната.

Защо и Тошко сценаристът да не опита?! Да не е по-прост? “
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР