Този текст е предназначен за вас, уважаеми наши читателки. С

...
Този текст е предназначен за вас, уважаеми наши читателки. С
Коментари Харесай

Спрете да дърпате и стягате постоянно косата си на кок, ако не искате да я изгубите безвъзвратно

Този текст е предопределен за вас, уважаеми наши читателки. С него целим да ви предпазим от желанието – елементарно превръщащо се в табиет – да носите непрекъснато косата си на кок. Е, това фактически е комфортно – с две ластичета и толкоз на брой фибички си решавате казуса, изключително в случай че не ви е стигнало време да си измиете косата. Добре – само че не прекалявайте – продължителното дърпане и стягане на косата може да повреди на скалпа ви до степен, коса да престане на пораства на избрани места! С смут установявате, че стартирате трайно да оплешивявате!

Причиненото по този метод заболяване се назовава тракционна плешивост.

Неговата поява може да бъде замаскирана от естествения косопад и по тази причина би трябвало при неговото усилване да се вземат незабавни ограничения. Превенцията е да сменяте постоянно прическата си и да не дърпате и стягате непрекъснато косата си! В напреднала фаза обаче, болестта има необратим резултат върху косата ви и се постанова хирургическа интервенция.

Точно това се случва с една 22-годишна британска балерина, която още от 13-тата си година се постанова да връзва косата си на кок, с цел да не й пречи при всекидневните тренировки. Прекаленото старателно стягане, предшествано от силничко дърпане, водят последователно до отблъскващ косопад на върха на главата й.

Налага се присаждане на част от кожата със здрава коса на засегнатите от болестта места. Операцията е продължителна, само че сполучлива – както виждате от приложената най-долу фотография. Все отново, уважаеми сегашни и бъдещи дами, не ви съветваме да стигате до такава степен – пазете косата си още от най-ранна възраст – тя е главен признак на вашата хубост!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР