Този сценарий звучи ли ви познато? Започвате деня, готов да

...
Този сценарий звучи ли ви познато? Започвате деня, готов да
Коментари Харесай

Не се разсейвайте!

Този сюжет звучи ли ви познато? Започвате деня, подготвен да постигнете всичко в листата си със задания, само че по-късно по някакъв метод се отклонявате. Социалните медии, електронната поща, текстовите известия и други спирания пречат и преди да разберете, денят е преполовил. Този тип отклоняване може да бъде сериозен проблем, изключително когато сте независимо заети или вероятно работите от у дома.

Истината е, че да си ангажиран не значи да бъдеш работлив. Всъщност, постоянно е правилно противоположното изказване. Зает, значи, че имате претрупан график, само че може да постигнете доста малко. Когато сте продуктивни, въпреки това, сте заети, само че изпълнявате задания и увеличавате оптимално времето си.

И по този начин, какво ви пречи да преминете от претрупан към работлив? Отговорът е похищение на вниманието. Според проучванията човек се прекъсва на всеки осем минути. Помислете какъв брой постоянно проверявате телефона си, да вземем за пример? Шансовете са към един път на всеки пет минути. С толкоз доста разсейвания, с които би трябвало да се справите, е доста мъчно да бъдете продуктивни, само че има метод. Разгледайте тези шест тактики, които ще ви оказват помощ да повишите продуктивността си.

Придържайте се към работното време

Когато сте независимо заети, можете да създадете собствен личен график. Това дава огромна независимост, само че също по този начин може да аргументи проблеми, в случай че границите се замъглят. Помислете дали да си осигурите обичайни работни часове - такива, които работят за вас. Това ще ви помогне да поемете отговорност, тъй че когато работите, да сте изцяло присъстващи. Също по този начин, означете начинанията, които не са свързани с работата, които се случват денем, като да вземем за пример назначения или посещаване при доктор, като действия " отвън офиса ". 

Отделете избран час за довеждане докрай на значим план

Ако имате по-голяма задача или план, който би трябвало да бъде приключен, само че продължавате да отлагате, отделете един час, с цел да го приключите. Задайте таймер, закачете на вратата си табела, която разрешава на близките да не ви тормозят, поставете телефона си на режим " не ме безпокойте "  и заглушете известията по имейла. Без нищо, което да ви разсейва, и несъмнено време, в което да се справите с поставената задача, вие ще постигнете доста повече.

Поставете целите преди всичко

Когато се пробвате да завършите нещата в листата си със задания, задавайте всеки ден три съществени целта. Това са вашите " огромни скали "  - неподвижни обекти, с които просто би трябвало да се справите, в случай че желаете да напреднете. Винаги ще има проблеми, които ще се появят и ще ви извадят от пътя, само че избягвайте да реагирате на тези по-малки пожари. Вместо това се пробвайте първо да постигнете огромните неща, преди да се заемете с по-малките. По този метод се уверявате, че най-малко един главен детайл е зачеркнат от този лист. 

Часови блокове за избрани задания

Блокирането на времето е в действителност потребен инструмент, който можете да употребявате, с цел да извлечете повече изгоди от деня си. Ако зададете избрани интервали от време за избрани действия, ще знаете тъкмо по кое време да се справите с всяка задача и за какъв брой време. Всяка заран проектирайте деня си на блокове от време и по-късно направете всичко допустимо да се придържате към проекта. Ако се отклоните от курса, постоянно можете да коригирате и добавите това, което сте пропуснали към дилемите за идващия ден. Можете също да помислите за групиране на времето - тъй че да сближавате сходни действия, което от време на време е изключително ефективно.

Правете почивки

Никой не може да работи непрестанно. Изключително значимо е да планирате почивки през целия ден, с цел да избегнете прегаряне. Ако не можете да се впишете в подготовка, отделете 15 минути по време на обяда си, с цел да се разноските, да подишате чист въздух и да се разсеете. Ще се върнете заредени с сила за новите задания. През деня също правете дребни, само че постоянни периодически почивки.

Дръжте аргументите за разсейванията си надалеч от погледа

Много е елементарно да губите време, без даже да го осъзнавате. За да знаете къде може да губите скъпи часове, следете какъв брой време прекарвате в обществените медии и имейлите. Като водите дневник на времето, ще можете да идентифицирате с кои действия най-вече се разсейвате и по-късно да ги ограничите.

Опитайте тези препоръки:

- Включете режимите " Не безпокойте "  или " Самолет "  на телефона си, с цел да не ви се появяват вести.

- Дръжте телефона си в обособена стая, когато в действителност би трябвало да се концентрирайте.

- Затворете всички прозорци на компютъра си, които не са свързани с настоящата ви задача, в това число имейла.

След като разберете какво ви изхвърля от играта, е доста елементарно да го коригирате. Използвайки тези шест тактики, вие ще бъдете по-продуктивни и няма да се постанова да се чудите къде измина денят ви още веднъж. 

Източник: Брайън Буфини, създател и ръководител на Buffini & Company, за entrepreneur.com

Превод и редакция: Нели Тодорова / Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР