Този сладкиш го правеше моята майка. Беше много вкусен и

...
Този сладкиш го правеше моята майка. Беше много вкусен и
Коментари Харесай

Ретро сладкиш, с който ще си оближете пръстите: Още щом го видя и веднага ми се дояжда

Този сладкиш го правеше моята майка. Беше доста апетитен и я карах постоянно да ме радва с него. Това бе толкоз от дълго време, че е резонно в този момент да се назовава „ ретро сладкиш “. Ето рецептата за него. Смесвате 125 г бяло брашно с две пресни яйца, 50 г пудра захар, 1 щипка сол и 20 г краве масло. Заливате с 250 мл прясно мляко и бъркате с дървена лъжица до приемане на рядко тесто. Почиствате от костилките 400 г череши (може и вишни), поставяте ги отмерено на дъното на тава и ги заливате с тестото. Отгоре слагате късчета масло (около 10-на грама). Печете при умерена температура на фурната (160 – 170)˚С.

СЛЕД ПРИДОБИВАНЕ НА СВЕТЛОКАФЯВ ЦВЯТ ВАДИТЕ СЛАДКИША ОТ ФУРНАТА И Гражданско отделение ПОРЪСВАТЕ С 50 Г ПУДРА ЗАХАР.
Може да замените черешите и с ягоди, на които им махате дръжките и – в случай че са доста едри – ги разполовявате и тогава ги напреждате в тавата. Може да увеличите пропорциите в случай че „ гладните за сладкиш “ гърла са повече. Тогава тавата следва да е по-голяма и освен това – с задоволителна височина за по-големите количества тесто. Бъдете сигурни, сладкишът ще се хареса дотолкоз, че ще ви изискат рецептата за него!
А в този момент дано забележим още една страхотна рецепта за сладкиш с компот от праскови:

Необходими артикули
яйца – 2 бр.
захар – 1 ч.ч.
брашно – 2 ч.ч.
бакпулвер – 1 пакетче
ванилия – 1 бр.
компот от праскови – 1 буркан

Начин на подготвяне
Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме брашното с бакпулвера, ванилията, нарязаните праскови от компота и всичко се разбърква добре. Бъркаме, до момента в който се получи хомогенна примес, с подобаваща консистенция. Колкото е по-добре разбъркана сместа, толкоз по-вкусен ще стане сладкишът.
Пече се във фурната.
След като е безконечен изцяло подготвен, сладкишът се залива с сока от компота. Това е всичко. Време е да го опитате и да го споделите с близки и другари.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР