Този шишето, дамаджаната или както беше, не ме интересува. Парите

...
Този шишето, дамаджаната или както беше, не ме интересува. Парите
Коментари Харесай

Борисов за КирчоКокорчовците: След две години няма да ги намерите, те ще са по островите


„ Този шишето, дамаджаната или както беше, не ме интересува. Парите в България от Брюксел ги докарвахме ние. Не сме ги крали и не сме ги изнасяли “. Това съобщи пред симпатизанти във Видин водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Преди срещата той огледа инфраструктурата в региона и разгласи видяното за „ чудовищно “. „ Защо бе видинчани, за какво спите? Къде ви е „ Боец “-а, който ей тук целуваше знамето на ГЕРБ. И след това се продаде на мафията “, уточни някогашният министър председател.

Лидерът на ГЕРБ разкритикува медиите, че нито една телевизия не е споделила през вчерашния ден името на компанията, която ще работи като медиатор и по тази причина вместо България е резервирала количества газ в Гърция. Така комисионните и облагите от оскъпения газ отивали в нечии джобове.

ГЕРБ още през вчерашния ден оповестиха, че новият шеф на „ Булгаргаз “ Людмил Йоцов идва от частната компания „ МЕД “, на която е бил шеф. Те са безапелационни, че не е правилно, че България е запазила потенциал на терминала в Гърция. Всъщност компания „ МЕД “ е запазила потенциала, запазила е танкер и ще продава на държавната „ Булгаргаз “ с най-малко 20% по-скъпо.

„ Който направи схемата с газа, „ евала “ – това в кавички. „ Бяло “ крадене по 100 млн. на месец “, сподели Борисов.

„ Аз не можех да си показва какво вършат те, до момента в който обясняваха, че ние сме крали по 8 милиарда и те ги откраднаха. Не можете да си визиите 8 милиарда, тази зала не може да ги събере “, разгласи някогашният министър председател.

Той даде образец с трупаните на заеми – все едно всеки понеделник да вървиш при съседа и да казваш – дай 500 лева и той всякога да ти подвига лихвата, а ти да казваш „ Давай, няма проблем “.

След 3 години ще дойдат падежите по заемите и тогавашното държавно управление ще има 2 години да връща, предизвести водачът на ГЕРБ. „ Вие тези няма да ги намерите, те ще са по островите “, сподели Борисов. Според него оттук нататък ще е невероятно да се закрепи бюджет без повдигане на налози.

„ С темповете, с които изнасилват държавните финанси, възнамеряват да утроят държавния дълг до 2025, ей тези бебета да връщат “, сподели още той.

„ Който желае да ръководи, да се хваща. Ако се случи незабавно в границите на година-две с тежки ограничавания можем да се хванем и можем да възстановим страната. Ако не – Терминал 2 и кой където види. Не мога да неистина “, съобщи Борисов.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР