Този сезон на Mentor the Young беше успешен от наша

...
Този сезон на Mentor the Young беше успешен от наша
Коментари Харесай

Любослав Димитров: Млади хора в Mentor the Young работят за постигане на целите си

Този сезон на Mentor the Young беше сполучлив от наша позиция, само че и от позиция на нашите ментори, сътрудници и младежи. Това сподели Любослав Димитров – сътрудник в Mentor the Young, в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “.

" Mentor the Young " е безвъзмездна тримесечна стратегия, в която младежи на възраст 18-25 години влизат със своите цели и работят за постигането им с ментори с най-малко петгодишен опит. " В рамките на тези три месеца задачите са разнородни. Някои хора влизат с фокус върху личностно развиване, други се насочват към последващи кариерни стъпки или възстановяване на квалификацията в тяхната съответна работа. Трета група са бизнесмените, които се впускат в един доста трогателен и непредвидим свят, където работата им с менторите е също извънредно потребна “, изясни Любослав Димитров.

Той акцентира, че методът при всяка менторска двойка е персонализиран, като това разрешава тя да бъде по-ефективна в взаимната си работа. " Ние ги свързваме на база разнообразни критерии, които взимаме от техните кандидатури и от лични изявленията. Изходната точка са задачите на младежите, защото в основата на добре свършената работа би било тяхното реализиране. Имаме принадлежности, които ни оказват помощ да автоматизираме разбора, само че истината е, че продължаваме да разчитаме на персоналната си преценка и на усещанията и за благополучие, цифрата демонстрира, че това е работещ метод, защото във всеки един от сезоните междинната оценка на двойките е била над 9 от 10 “, уточни Димитров.

Той разяснява, че бързите темпове, с които се развива програмата от основаването й през 2021 година до през днешния ден, е доказателство за това какъв брой значима и търсена е ролята на менторите. " Ние сами сме изпитали резултата на менторството и влагаме много предпочитание и пристрастеност в това, което вършим. Имаме лукса да вършим смислена работа, която много бързо дава резултат, и можем да се захраним с мотивацията и да се мотивираме да продължим интензивно и идващия, и по-следващия път. Наистина доста бързо дава резултат, тъй като младежите от менторските двойки стартират да регистрират позитивния резултат още в първите няколко седмици. От менторите също се веселя да чуя, че и те си взимат “, разяснява още Димитров.

В идващото издание на Mentor the Young уредниците плануват усилване на обществения детайл в програмата.

" Най-интересното нещо, което следва при нас, е навлизането в компании, където да вършим вътрешни наставнически стратегии за техните чиновници. Вече работим с първия си клиент, възнамерявали сме няколко други. В този идващ стадий, в който влизаме, имаме фокус върху подготвянето на фирмите да осиновят менторството като добър инструмент и да развиват чиновниците си “, сподели Димитров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР