Този референдум няма да бъде кой знае колко вдъхновяващ за

...
Този референдум няма да бъде кой знае колко вдъхновяващ за
Коментари Харесай

Политологът Първан Симеонов прогнозира вял референдум

Този референдум няма да бъде кой знае какъв брой въодушевяващ за публиката. Това предвижда пред " Фокус " Първан Симеонов, политолог и шеф на Агенцията за социологически изследвания „ Галъп Интернешънъл ” по отношение на провеждането на идните локални избори и референдум. „ Вече виждаме първите дейности на предизборната акция. Във Варна да вземем за пример имаше много мощно рамо от централната власт към кмета Иван Протних. Може би това е по този начин, тъй като Варна е едно от местата, където изходът на изборите не е предупреден, а в това време е много значимо за ГЕРБ място, тъй като от години Варна се сочи като едно от слабите места на партията в страната. Предполагам, че такива неща ще виждаме и през идващите седмици до началото на горещата фаза на акцията, когато министрите най-вероятно ще спрат да обикалят”, изясни Симеонов.

Той уточни, че друго доста значимо нещо от акцията са предупредителните изстрели към редица кметове. „ Най-вече към кметове, които са се вкоренили трайно по места. Третата част от акцията, която към този момент стартира, е референдумът. Говори се доста за него, само че по всичко проличава, че по този начин оставен с един единствен въпрос, който звучи много несъмнено, не разсънва кой знае какви политически противоречия”, добави Симеонов.

По думите му, най-вероятно политическите обединения ще търсят и там електорални изгоди. „ Например, обединенията на десницата по натурален път могат да прегърнат концепцията за отдалеченото електронно гласоподаване, тъй като тя визира огромна част от техните последователи, както и един техен електорален запас, каквито са българите зад граница”, разяснява още Първан Симеонов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР