Този разстрел се е случил в един много ключов контекст,

...
Този разстрел се е случил в един много ключов контекст,
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Гешев подозираше, че Къро е дал показания в САЩ във връзка с „Магнитски“

„ Този разстрел се е случил в един доста основен подтекст, какъвто е визитата неотдавна на българска делегация и на самия президент на България в Република Южна Африка. Не ги привързвам двете, споделям какъв е подтекстът “.

Този коментар направи пред БНР Димитър Стоянов, публицист от проверяващия уебсайт BIRD.bg, по отношение на информацията, че търсеният по искане на България от Интерпол Красимир Каменов – Къро е бил убит рано тази заран в Кейптаун, Южна Африка.

Той се базира на журналистически следствия на негови сътрудници, съгласно които след гибелта на „ огромните имена “ във ВИС 2 легалната и незаконната част от бизнеса на групировката са били поделени сред Христофорос Аманатидис – Таки и Красимир Каменов – Къро:

„ Къро дава отговор за релативно легалната част, а при Таки остава наркоразпространението и наркотрафика “.

„ Гешев подозираше, че Къро е давал показания пред американските управляващи и че се прави опит Иван Гешев да бъде глобен по „ Магнитски “, евентуално и освен. … Според мен Гешев е имал изясненост кой какви показания и пред кого е дал. Има догадка, че гибелта на Красимир Каменов – Къро го употребява, тъй като явно той (Къро) е знаел нещо за него и или е свел до знанието на непознатите управляващи тези данни, с които разполага, или е щял да го направи “, разяснява още Стоянов.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР