Този разговор има смисъл за следващите избори, защото ако се

...
Този разговор има смисъл за следващите избори, защото ако се
Коментари Харесай

Борисов след лидерската среща: Разговорът беше за след изборите

„ Този диалог има смисъл за идващите избори, тъй като в случай че се беше провел преди да се раздадат мандатите и се намери  разрези, ние нямаше да предлагаме държавно управление, а с третия мандат щеше да има държавно управление вид „ Габровски “, разяснява след лидерската среща в Народно събрание ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Въпреки че отиде на срещата той беше безапелационен, че ГЕРБ не може да поддържа кабинет с мандат на Българска социалистическа партия, тъй като има партийно решение да не се влиза в коалиция и да не се поддържа ръководство на левицата.

По думите му обаче времената се менят.

„ Нашият конгрес ни е забранил да беседваме за коалиция с Българска социалистическа партия, само че сходна възбрана не би трябвало да е спирачка за някакъв тип техническо, експертно или програмно държавно управление в един миг. Ще изпратя писма и структурните звена в страната ще се произнесат “, сподели той и добави, че задачата е да се даде на управлението на партията опция при такава спешна обстановка да води диалози с всички.

„ Последните, с които бихме създали държавно управление са Българска социалистическа партия, само че в това време почитаме тяхната покана “, разяснява Борисов.

Той посочи, че задачата е да се върне парламентарната република, тъй като диалозите за ръководството се водят в Народното събрание, а не по кабинети.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР