>Този проект е много различен от всичко, което съм правила

...
>Този проект е много различен от всичко, което съм правила
Коментари Харесай

В ГХГ френска музика и поезия ще се сплетат в един спектакъл за ценители

>
" Този план е доста друг от всичко, което съм правила до момента – признава самата Мария Мартинова. – Много персонален и доста алегоричен за мен. Защото аз се връщам към солово камерно свирене след над 12 години, отдадени на капризите на дребни и огромни его-та, с които камерната музика ме събра през годините. Не скърбя, желаех да направя всичко, което направих, удовлетворена съм от себе си. Но в този момент на българската аудитория ще поднеса един доста по-мисловен план, в който се конфронтирам с моите вътрешни демони, с моите страхове и самоти. Самотата към този момент не ме плаши, в противен случай, диря я, почва доста да ми харесва даже. Програмата е доста персонална, събирала съм я дълго и в този момент съм подготвена да я изсвиря. След последния ми план със Сирил Герак, с който гостувах и в България, поезията доста ме вълнува, бясно влюбена съм в поезията и в театъра. Затова и доста интензивно участвах в преводите – несъмнено, включихме преводи на Кирил Кадийски и Георги Михайлов, само че съвсем половината са на Нели Чалъкова – направени особено за нашия план. Ще ви поднесем една интелектуална стратегия, предопределена за ценители. “

Пианистката Мария Mартиновa е ученик на Музикалното учебно заведение във Варна и на Националната музикална академия в класа на проф. Стела Димитрова. Обучението си продължава в Juilliard School в Ню Йорк, където е призната като лауреат на влиятелната стипендия на името на Владимир Хоровиц. Получава магистърска степен от Кралската Академия по музика в Лондон. Работи с такива популярни актьори и педагози като Алексис Вайсенберг, Александър Торадзе, Джоузеф Калихщайн, Хеймиш Милн, Мария Курчио, Питър Фойхтвангер, Феликс Галимир, Самюел Сандърс. Многократен лауреат на състезания, Мартинова свири в едни от най-престижните зали в целия свят. Дързък актьор и многостранен музикант, тя се е утвърдила и като едно от най-горещите имена на интернационалната сцена на актуалното танго, като създател на " Тангуарда “ – топ ансамбъла в този род в Европа. Нейната дискография включва записи за EMI Virgin Records, Delphian Records и LP Classics, където тя е показана освен като реализатор, само че също по този начин и като продуцент. Мария е прекосила граници сред страни и жанрове, постоянно следвайки своето артистично кредо. Дълбоко въодушевена от театъра и танца, тя е мощно движена от вътрешната си потребност да споделя истории на публиката.

Теодора Духовникова приключва класическата гимназия " Константин-Кирил Философ “ в София, след което и актьорско майсторство за трагичен спектакъл в НАТФИЗ в класа на проф. Снежина Танковска. От 10 години е част от трупата на Народния спектакъл " Иван Вазов “, където играе в постановките на едни от най-изявените български режисьори като Александър Морфов, Явор Гърдев, Маргарита Младенова и други. Изявява се и на сцените на " Театър 199 “ и " Сълза и смях “. Играе в доста български филми и сериали – " Вездесъщият “, " Дъвка за балончета “, " Събирач на трупове “, " Дървото на живота “, " Под прикритие “, " Откраднат живот “, " Дяволското гърло “ и други Номинирана е и е печелила най-престижните театрални награди у нас – " Икар “ и " Аскеер “. През 2017 година е отличена със " Златна роза “ на кинофестивала във Варна за най-хубава женска роля като Ана във кино лентата " Въздесъщият “. Награждавана е с наградата Жена на годината през 2012 и 2018 в категория Актриси.

Билетите за спектакъла на 24 април са по 25 и 30 лева Можете да ги закупите от Касата на Фестивалния комплекс и онлайн.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР