Този приоритет е изключително важен, за да върви България напред

...
Този приоритет е изключително важен, за да върви България напред
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Има ли препятствия за съдебната реформа премиерът и министър Славов подават оставка

" Този приоритет е извънредно значим, с цел да върви България напред и ние нямаме право да блокираме това. Защото всичко друго, което се развива отвън правосъдната система, която има самостоятелен съд, препятства напредъка и това би трябвало да се случи ", уточни Йорданова.

По думите ѝ, в случай че конституционната промяна не се развие в конституционните периоди, защото Конституцията има своята рамка - 5-месечна, тогава ще се извърши решението, което са оповестили още при основаването на това ръководство.

" Към сегашния момента и сътрудниците от ГЕРБ, и сътрудниците от Движение за права и свободи доста ясно декларират, че ще създадат всичко допустимо конституционната промяна да се случи, тъй че да бъде реализирана главната цел - самостоятелен съд и ефикасна и отчетна прокуратура. "

Тя изрази оптимизъм, че ще има още една крачка напред, защото предстоят няколко месеца диспути и прецизиране на текстове и се надява напълно скоро целият този развой да завърши.

Надежда Йорданова сподели още, че в диалозите до момента с Движение за права и свободи и в границите на конституционната комисия не е видяла нещо, което е тревожно и не е сюрпризирана от мнението на Венецианската комисия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР