Този плод е от съществено значение за подхранване на чревната

...
Този плод е от съществено значение за подхранване на чревната
Коментари Харесай

Как ще ви се отрази, ако ядете банани всеки ден

Този плод е от значително значение за поддържане на чревната микробиота, възстановяване на качеството на кожата ви или понижаване на риска от сърдечни болести, наред с доста други изгоди.

Яденето на плодове през този леден сезон на годината, в който има толкоз огромен риск от зараза е наложително, в случай че желаеме да подсилим имунната си система и да сме в добра форма. Важното, както постоянно е да не се отегчаваме, е да варираме и редуваме всеки тип плод, тъй че тялото ни да усвоява необятен набор от витамини и хранителни субстанции. Но измежду всички типове плодове има един, който може да се яде когато и да е на годината и се откроява над останалите с това, че съдържа основен минерал за вярната мускулна и когнитивна функционалност: калий. За да реализираме най-голяма степен на изгодите от него, би трябвало да консумираме банани постоянно, поучава.

Какво би се случило с тялото ни, в случай че хапваме по един от тях всеки ден?

Подобряване на червата

Той е един от най-ефективните плодове за контролиране на чревната флора или микробиота. Проучване, оповестено през 2021 година откри, че бананите съдържат вещество, наречено „ стабилно нишесте “, което работи за увеличение на производството на късоверижни мастни киселини, от значително значение за здравето на червата. Ето за какво, в случай че ядете банан всеки ден, бактериите в тялото ви постоянно ще бъдат съвършено подхранени.

Ще отслабнете

Една от особеностите на бананите спрямо други типове плодове е, че са доста засищащи, тъй че ни оказват помощ да запазим апетита си по-дълго. Благодарение на високото си наличие на фибри и протеини, те ще ви нахранят за часове. Затова е включен в листата си „ 20-те храни, които най-вече благоприятстват загубата на тегло “.

Ще имате по-добра кожа

Бананите имат доста антиоксидантни минерали, като други храни като сьомга, авокадо или ядки, заради което, в случай че консумирате този тип плодове доста постоянно, можете да се наслаждавате на по-гладка и здрава кожа за по-дълго. По-конкретно, манганът е минералът, виновен за повишението на равнищата на колаген, потребен за възобновяване и поддържането на кожата. Ако страдате от акне, бръчки или суха кожа, това също е изключително позитивно.

Ще се почувствате по-енергични

Бананите са от значително значение, в случай че желаете да останете мощни и енергични. Преди всичко, с цел да избегнете ежедневната отмалялост. Едно изследване на спортисти откри, че тези, които се хранят със характерна комерсиална спортна напитка, се показват по-зле при проби за колоездене на дълги дистанции от тези, които пият единствено вода и банан. Ето за какво, в случай че желаете да се насладите на положително физическо показване, това е плодът, от който се нуждаете.

Ще подобрите здравето на сърцето си

Калият не може да липсва, един от най-полезните минерали за поддържане на чудесно сърдечно здраве. Ако не получавате задоволително, е по-вероятно да развиете положения като високо кръвно налягане. Диета, богата на калий, може да понижи риска от сърдечни болести в бъдеще с до 27%.

Хапвайте банани всекидневно! Бъдете здрави!
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР