Този петък, 22 април, само в кината Викингът ще ни

...
Този петък, 22 април, само в кината Викингът ще ни
Коментари Харесай

Покори съдбата си с „Викингът“ от този петък само в кината!

Този петък, 22 април, единствено в кината Викингът ще ни води на безкомпромисно кинопътешествие в бруталния, само че магнетичен свят на викингите и ще ни разкрие на какво е кадърен и какъв брой надалеч може да стигне човек, воден от жаждата за възмездие.

В особено видео виртуозният режисьор Робърт Егърс, звездата Александър Скарсгард и част от екипа на кино лентата, повдигат завесата към може би най-реалистичното и всепоглъщащо претворяване на богатия и комплициран обичай на викингите, което сме виждали на огромния екран. Безспорно един от най-важните детайли е изобразяването на воините берсерки и техния военен жанр и въоръжение. Затова към екипа се причисляват някои от най-големите оръжейни експерти и координатори на битки с мечове в киното, които оказват помощ на продукцията за постигането на оптималната меродавност. Предизвикателството при основаването на необикновено комплицираните бойни подиуми е огромно, само че резултатът е впечатляващ и задължава да се изживее на кино.

Зад кадър „ Воини от стомана “:

Наред с впечатляващите бойни подиуми, Викингът се отличава и с изключителна визия, дело на номинирания за „ Оскар “ оператор Джарин Блашки (Фарът) – дългите фрагменти и непрекъснатото придвижване на камерата са хипнотични и водят феновете в центъра на този незабравим античен свят, който се разкрива пред очите ни.

Дори и единствено тези детайли биха създали Викингът особено и незабравимо киносъбитие, само че най-голямата мощ на кино лентата, е черпещата ентусиазъм от невероятното благосъстояние на скандинавския фолклор, истинска и вълнуваща история, която Робърт Егърс построява в съавторство с исландския стихотворец и новелист Сьон. Изключителната тематична дълбочина и символика, които те придвижват на екрана, са същинска необичайност за филм от сходен мащаб.  А впечатляващият звезден актьорски състав, отпред с Александър Скарсгард,  Никол Кидман, Аня Тейлър-Джой, Клес Банг, Итън Хоук, Бьорк и Уилям Дефо, е финалният щрих, който трансформира Викингът в празник за всички фенове на киното.

Тръгваме по стъпките на Викингът от този петък, 22 април, единствено в кината.

За кино лентата :

Базиран на античната скандинавска легенда, която въодушевява Хамлет на Уилям Шекспир, Викингът споделя историята на младия викингски принц Амлет, който е тласнат по пътя на отмъщението, откакто става очевидец на убийството на татко си, умрял от ръката на неговия личен брат. За да сбъдне предопределението си и да се трансформира в стопанин на личната си орис, Амлет би трябвало да преодолее смъртната заплаха на красивата, само че непрощаваща природа на Исландия, да се бие с противников кланове и да се изправи пред могъщите и мистериозни сили от митовете и легендите на викингите, а най-после да се изправи против най-големия си зложелател – личната си кръв.

Режисьор на Викингът е Робърт Егърс (Вещицата, Фарът), който е и сценарист, наедно със Сьон (Lamb). В функциите, с изключение на Александър Скарсгард, Аня Тейлър-Джой, Никол Кидман, Клес Банг, Итън Хоук и Уилям Дефо, влизат още Бьорк, Ралф Инесън, Кейт Дики, Мъри Макартър и др.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР