Този петък, 1 декември, майсторът на хоръра Илай Рот ни

...
Този петък, 1 декември, майсторът на хоръра Илай Рот ни
Коментари Харесай

Най-чаканият „Черен петък“ тепърва започва от този петък само в кината

Този петък, 1 декември, майсторът на хоръра Илай Рот ни кани на един същински паметен и вцепеняващ Черен петък , какъвто не е имало до момента. Продукцията вплита страховита история в видимо спокойния и обичан фамилен празник Деня на благодарността, прониквайки в най-тъмните кътчета на човешката душeвност в присъщия за Рот жанр. Класическият слашър с празнична тема отдава респект на редица творби от златната епоха на жанра като Черна Коледа, Хелоуин, Първоаприлски смут и Кървавият Свети Валентин.

За първи път феновете се сблъскват с концепцията за Черен петък през 2007 година, когато Куентин Тарантино и Робърт Родригес показват Бибрутално – план, въодушевен от традицията на американските grindhouse кина. Между филмите в Бибрутално (Планета боязън на Родригес и Разходка гибел на Тарантино) са включени поредност „ подправени филмови откъси “ на тогава несъществуващи филми, снимани от емблематични имена в хоръра, измежду които и Черен петък – третият осъществен след Мачете на Родригес и Hobo with a Shotgun на Джейсън Айснър.

В Черен петък , една година откакто обичайните понижения по магазините приключват с кървава покруса, тайнствен палач стартира да тероризира жителите на Плимут, Масачузетс – родното място на Деня на благодарността. С всяка последваща гибел това, което наподобява като серия от убийства за възмездие, скоро се разкрива като доста по-голям и злокобен проект за празника. Дали хората от града ще съумеят да открият самоличността на килъра, или ще станат част от неговата извратена празнична вечеря за Деня на благодарността? Едно е несъмнено – останки няма да има.

В ново видео зад кадър на Черен петък несравнимият Илай Рот още веднъж ни дава обещание извънредно интензивни и жестоки образни прекарвания и ни споделя повече за вдъхновението и мотивацията, които стоят зад основаването на дълго чаканата продукция. Режисьорът приказва за несравнимия си възторг и голямо предпочитание, а резултатът несъмнено е налице – филм, който се гледа в премиерната вечер, с цел да не ти го скапе някой.

Режисьор на Черен петък е Илай Рот (Хижа на гибелта, Хотелът на ужасите, Лично правосъдие), който е и сценарист дружно с Джеф Рендел – създател на концепцията за истинския филмов откъс. В функциите са Патрик Демпси, Адисън Рей, Ялен Томас Брукс, Майло Манхайм, Нел Верлак, Рик Хофман, Керън Клиш, Джина Гершон и други

Този Черен петък ще ни донесе убийствени оферти от 1 декември единствено в кината.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР