Този път руският президент Владимир Путин не изпрати новогодишни поздрави

...
Този път руският президент Владимир Путин не изпрати новогодишни поздрави
Коментари Харесай

Путин не изпрати новогодишни поздрави на западните си колеги, но поздрави Вучич и Орбан

Този път съветският президент Владимир Путин не изпрати новогодишни поздрави до американския водач Джо Байдън и водачите на други западни страни, оповестява ТАСС. По традиция Путин честити Новата година и Коледа на задграничните си сътрудници в края на декември. На 30 декември Кремъл разгласява лист на водачите, които са получили такива телеграми от съветския президент. Сред тях са водачите на страните от БРИКС. От европейските водачи Путин поздрави за Нова година единствено Вучич и Орбан.

Сред поздравените от Путин няма водачи на Англия, Германия, Съединени американски щати, Франция, Япония и други огромни страни, вражески на Русия. Путин към този момент втора година не им изпраща предпразнични послания. Освен това описът още веднъж не включва нито един началник на интернационална организации и на водещите спортни федерации. От листата с някогашни държавни и държавни ръководители, които Путин обичайно поздравява, през 2022 година изчезна някогашният немски канцлер Ангела Меркел - тази година я няма още веднъж.

От европейските водачи съветският президент поздрави единствено унгарският министър председател Виктор Орбан и президентът на Сърбия Александър Вучич, се споделя в изказването на Кремъл. В поздравлението си към Орбан Путин означи, че връзките сред двете страни резервират позитивна динамичност, макар сложната интернационална конюнктура. В поздравленията си към сръбския си сътрудник съветският президент означи, че връзките сред двете страни, учредени на вековни обичаи на другарство, се развиват в градивен проект.


Руският президент поздрави водачите на страните от БРИКС за Нова година и Коледа, прибавя ТАСС. Обръщайки се към президента на Индия Драупади Мурму и премиера Нарендра Моди, Путин означи развиването на привилегировано партньорство с Руската федерация, макар сложната обстановка в света. Той „ акцентира своята увереност, че Москва и Делхи ще продължат да развиват многостранни двустранни връзки и дейно да координират напъните си в полза на укрепването на сигурността и стабилността на районно и световно равнище “.

В поздравлението си към китайския президент Си Дзинпин Путин изрази убеденост, че „ посредством взаимни старания ще бъде допустимо да се обезпечи по-нататъшно разширение на продуктивното двустранно съдействие във всички области, както и партньорствата в границите на Организация на обединените нации, Г-20, ШОС и разширения БРИКС, чието председателство минава към Русия “. Президентът на Руската федерация обърна внимание на обстоятелството, че „ две руско-китайски срещи на върха през миналата година - пролетната в Москва и есенната в Пекин - дадоха мощен подтик за развиването на връзките на всестранно партньорство и стратегическо взаимоотношение сред двете страни във всички направления ".

В депеша до президента на Южна Африка Сирил Рамапоса Путин означи, че връзките сред Русия и Южна Африка са другарски и градивни и това е било изцяло доказано от взаимната работа по време на втората среща на върха Русия-Африка.

Путин приветствие и до бразилския си сътрудник Лула да Силва. В телеграмата се споделя, че „ руско-бразилските връзки се развиват интензивно в политическа, търговско-икономическа, филантропична и други области на основата на правилата на стратегическото партньорство “, оповестява пресслужбата на Кремъл.

Източник " Гласове "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР