Този път причината е в смяна на двигател Макс Верстапен

...
Този път причината е в смяна на двигател Макс Верстапен
Коментари Харесай

Нов удар по Верстапен: Ще стартира с пет места назад на Интерлагос

Този път повода е в промяна на мотор
Макс Верстапен ще понесе нов удар в борбата да удържи задатъка си на върха в генералното класиране, само че този път той не е обвързван с санкции от страна на ФИА, а с решение на неговия тим.

Надпреварата на " Интерлагос " е този уикенд, а международният първенец ще започва с пет места обратно по отношение на позицията, която си извоюва в квалификацията.

Причината е, че се постанова промяна на мотор в болида на нидерландеца, а разпоредбите на Формула 1 плануват точно лишаване на позиции при сходно деяние.

В " Ред Бул " са изцяло наясно с това, само че съгласно появилите се информации промяната на мотора е наложителна, в случай че Макс желае да може да се конкурира с Ландо Норис от " Макларън " и водачите на " Ферари ".

" Старият мотор на Макс беше единият проблем в Мексико, а другият - че по този начин и не успяхме да накараме гумите му да проработят.

Ние изоставаме от двата тима в челото и част от този проблем се дължи на обстоятелството, че в петък поради компликациите с мотора Макс записа доста малко обиколки. Трябва да създадем нещо, това е ясно. Също по този начин ще би трябвало да сменим и мотора, защото сме доста мудни на вършиме. Този мотор, който използвахме в Мексико, въобще не беше очакван за там, тъй че най-вероятно в Бразилия ще имаме нов мотор ", съобщи лекар Хелут Марко.

Малко след изявлението му, от " Ред Бул " публично оповестиха, че промяна на мотора ще има.

Все отново в " Ред Бул " заключват, че пистата " Интерлагос " е една от най-лесните за изпреварания и тези пет места не са толкоз тежка глоба.

Така даже и да завоюва квалификацията с новия си мотор, в най-хубавия случай Макс Верстапен ще започва от петата позиция в Бразилия.

А във Формула 1 предстоят последните четири заключителни надпревари, като с помощта на неповторимия си старт на сезона, Макс Верстапен към момента има стабилен задатък от 47 точки пред Ландо Норис, който обаче все още е водачът с по-силен болид
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР