„Този мост е една незаконна структура и Украйна не е

...
„Този мост е една незаконна структура и Украйна не е
Коментари Харесай

Украйна заплашва да демонтира Керченския мост frognews.bg

„ Този мост е една противозаконна конструкция и Украйна не е дала позволение за неговото строителство. Той вреди на екологията на полуострова и би трябвало да бъде затова демонтиран. Няма значение по какъв начин: непринудено или не “, съобщи в Telegram съветникът на украинския президент Михайло Подоляк, представен от Българска телеграфна агенция.

Керченският мост, открит от съветския президент Владимир Путин през май 2018 година, е грамаден план, за реализирането на който бяха нужни две години. В него бяха вложени доста средства, с цел да се изградят 19 километра мост, които да свържат континентална Русия с анексирания от нея през 2014 година полуостров Крим.

Сега завоалираната опасност на Подоляк пристигна след серия гърмежи в Крим, употребен от Русия за логистична база за нахлуването в Украйна.

Вчера имаше офанзива против склад с боеприпаси във военна база, покрай Джанкой, в северната част на Крим и Москва сподели, че това е бойкот, само че не уточни които са отговорните. Седмица по-рано гърмежи станаха на съветското военно летище „ Саки “, в западната част на полуострова, като лишиха живота на един човек и раниха няколко души.

Украйна не е признала отговорността си в тези офанзиви, само че украински представители не пропуснаха да иронизират случаите, като обявиха, че те са били породени от недобре изгасена цигара или от недобро съблюдаване на противопожарните правила.

Украинският президент Володимир Зеленски пък увери, че Киев няма да се откаже в никакъв случай от желанието си да си върне Крим.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР