Този мит е особено популярен в Южна Америка, в частност

...
Този мит е особено популярен в Южна Америка, в частност
Коментари Харесай

Проклятието на седмия син

Този мит е изключително известен в Южна Америка, в частност Бразилия, Аржентина, Уругвай и Парагвай. Според преданието седмият наследник на всяко семейство се превръщал в ужасяващо създание, което сеело безпорядък из селото.

В Аржентина сходното на вампир страшилище е познато като „ ел лобисон “, в Парагвай го назовават „ Луисон “, а в Бразилия името му е „ Лобисомем “.

Според легендата седмият наследник показвал същинската си природа в първия петък след тринадесетия си рожден ден, а по-късно на всяко последващо пълнолуние се превръщал в заплашителен дявол. Момчето било обречено да ловува и убива, до момента в който още веднъж не се върнело към човешката си форма.

 Spookyisles.com Spookyisles.com

Ужасяващото създание се хранело с екскременти, некръстени бебета и плът от неотдавна умряли. Според южноамериканската митология сходното на вампир страшилище било неизмеримо мощно, а ухапванията от него предавали нечовешката болест.

Ранни пътешественици във времето

В митологията Гуарани (Парагвай) върколакът е дете на злия дух Тау и смъртната жена Керана. В накои култури съществото се приема като Смъртта, чието наличие значи сигурна крах за тези, които влязат в контакт с него.

Върколаците по света

Страхът от тази легенда бил толкоз същински в Аржентина, че в предишното някои фамилии убивали седмия си наследник, с цел да предотвратят проклятието да се сбъдне. През 1907 година в опит да постави завършек на тази ужасяваща процедура, тогавашният аржентински президент почнал да осиновява седми синове. Според него това щяло да накара хората да спрат да имат вяра в легендата.

Шокиращата легенда за Ел Имбунче

През 1973 година по неразбираеми аргументи традицията за осиновяване обхванала и седмите дъщери. Това било дело на президента Хуан Доминго Перон, който даже прокарал закон, задължаващ кръщаването на всеки седми наследник.

The Ancient Ones

Източник: drevnite.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР