Този месец светът наблюдаваше как Южна Африка започва изслушвания в

...
Този месец светът наблюдаваше как Южна Африка започва изслушвания в
Коментари Харесай

Гледайки кучетата пазачи: Законът, пропагандата и медиите влизат в бар

Този месец светът наблюдаваше по какъв начин Южна Африка стартира чувания в Международния съд (ICJ) за геноцидните актове, осъществени от Израел в Газа. В двудневно съвещание на 11 и 12 януари съдът изслуша обширните доказателства, събрани от южноафриканския юридически екип в поддръжка на техния случай против Израел, и опровержението от израелския екип.

Изслушванията бяха исторически по две аргументи. Първо, това беше първият път, когато траялата десетилетия експанзия на Израел против палестинците беше артикулирана в елементи, с цел да може светът да я чуе, без да се постанова да минава през изкривяващата леща на западни медии или политици. Второ, това беше първият път, когато Израел беше всъщност измамен под отговорност обществено според интернационалното право, без да бъде предпазен от такава отговорност от своите западни поддръжници, както беше през предишния век.

Безпрецедентният темперамент на чуванията притегли интернационалното внимание. Медиите по света отразяваха обширно процедурите, чес...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР