Този месец Samsung представи редица нови устройства, като, разбира се,

...
Този месец Samsung представи редица нови устройства, като, разбира се,
Коментари Харесай

С Galaxy Z Fold4 можете да вършите повече за по-малко време -

Този месец Samsung показа редица нови устройства, като, несъмнено, с максимален интерес измежду тях чакахме попълненията при смарт телефоните със сгъваеми екрани. Става дума за новите Galaxy Z Flip4 и Galaxy Z Fold4, които носят доста усъвършенствания и нововъведения. Заедно с тях бяхме очевидци и на премиерата на новите умни часовници от серията Galaxy Watch5, а и безжичните слушалки Galaxy Buds2 Pro. По този метод компанията предлага изцяло потребителско портфолио от артикули, от смарт телефона до умните джаджи за всекидневието ни.

Да се върнем обаче на бранша със сгъваемите смарт телефони, където южнокорейците са неизменим водач и преобладават пазара, въвеждайки нови технологии и функционалности. Така да вземем за пример през 2021 година съвсем 10 милиона сгъваеми устройства, което е нарастване с над 300% по отношение на 2020 година



Според Counterpoint Research, доставките на сгъваеми модели ще доближат до 16 милиона през актуалната година и 26 милиона през 2023 година През първото полугодие на 2022 година Според същия разбор Samsung държи дял от цели 62% от пазара, като се чака доставките на компанията до края на годината да доближат до към 9 милиона броя с въвеждането на Galaxy Z Fold4 и Flip4. Така пазарният ѝ дял може да стане 80% през втората половина на годината.

В сегашния материал подчертаваме върху, който предлага ненадминати благоприятни условия за мултитаскинг, а това се предопределя и от съществуването на огромен сгъваем екран. С този телефон ще можете да постигнете висока работливост в забързаното си и натоварено всекидневие. Освен това обаче телефонът има и усъвършенствана камера, с цел да не изпускате значимите за вас моменти, както по време на път, по този начин и у дома със фамилията.



Концепцията на сгъваемите телефони е семпла, само че функционална. Идеята е, че в разгънато положение получавате по-голям екран за работа и занимания, а в сгънато, можете да употребявате устройството като общоприет смарт телефон с близки до това размери. Практично и комфортно.
В случая Galaxy Z Fold4 има главен екран с диагонал 7.6 инча, периодичност на освежаване до 120 херца и поддръжка за технологията HDR10+. Това разрешава постигането на качествена картина без значение от наличието, било то работни таблици и графики или филми и игри.

Външният екран е 6.2-инчов и също има висока периодичност на освежаване до 120 херца, а това е от голяма важност за реализиране на плавна картина. Тук има и отбрана Gorilla Glass Victus+, което подсигурява малко по-голяма доза на мира що се отнася до издраскване или строшаване. Вътрешният екран разчита на отбраната на ултратънко стъклено покритие (UTG) от ново потомство. Иначе устройството е водоустойчиво със сертификация IPX8 – би издържало до 30 минути на дълбочина от до 1,5 м. в сладка вода.



Но да се върнем към опциите за мултитаскинг, които предлага новият сгъваем модел. Тук те са разширени доста с една новаторска добавка, а точно новата лента със задания (Taskbar). Тя съставлява зона в основата на екрана, сходна на тази на компютър, с директни пътища до определени приложения, които можете елементарно да отворите в режим на разграничен екран. Така имате опция да гледате някой обичан клип до момента в който в същото време търсите в интернет из обществените мрежи. Налична е и алтернатива, наречена App Pair, за основаване на директен път от комбинации с до три по едно и също време отворени приложения, което е в допълнение облекчение.

Добавена е и поддръжка за жестове посредством плъзгане, с които се превключва бързо от режим на работа на приложенията на цялостен екран към изскачащи прозорци или делене екрана на половина за работа в режим мултитаскинг. След като свикнете с тази система, ръководството на устройството става доста елементарно и бързо.

Също по този начин, с помощта на партньорството на Samsung с Гугъл и Microsoft някои приложения поддържат функционалността drag-and-drop. Така можете да копирате и поставяте линкове, фотоси и друго наличие от едно приложение в друго. Освен това Office пакетът на Microsoft и Outlook пресъздава повече информация, а това е от изгода, когато би трябвало да редактирате документи и водите преписка. Край на времето, в което е належащо да зуумвате, с цел да видите наличието на писмата си.



С имате и удобството за въвеждане с химикалка посредством опционалния S Pen. Със стилуса можете да водите бележки и да скицирате в придвижване, а кейсът, в който се съхранява той, служи и за стойка. Това е спомагателна опция да се възползвате от огромния екран, като във всеки един миг можете да извадите телефона и да нахвърляте на бързо хрумвания в текстови или графичен формат. С писалката можете да извличате и текст, в това число дати, време, линкове, телефонни номера и т. н.

В края на работния ден, в случай че остане малко време за гледане на обичания сериал по Netflix да вземем за пример, можете да употребявате Flex режима, при който сгъвате екрана на половина и наличието е очевидно в горната част, а ръководството на плейбека и спомагателна информация да са забележими в долната. Така можете да оставите телефона на леглото или масата и да се забавлявате. За приложенията, които не се поддържат във Flex режим, можете да употребявате новия тъчпад за ръководство на наличието.

Както споменахме към този момент, Galaxy Z Fold4 предлага и много способна камера, която е подобаваща за разнородни условия. Основната камера включва 50MP основен датчик с оптична стабилизация, доставящ висококачествени фотоси и видео, а също така има и 12MP ултраширокоъгълен датчик за по-обширни подиуми и 10MP телефото камера с 3-кратно оптично приближение, с цел да хванете в кадър котката на отсрещния тротоар да вземем за пример. разполага още с 4MP предна камера под екрана, която служи главно при видеоразговори, както и 10MP предна камера върху външния екран, съвършена за селфита.



От компанията вкарват и редица потребни функционалности за камерата. Сред тях е Dual Preview, с която визуализацията на фрагментите се появява на външния екран с опция за обзор и промяна на позата или аранжимента. С Expert RAW пък получавате спомагателна опция за редакция на всички елементи от към този момент снимани фрагменти. Самият смарт телефон също предлага повече варианти за редакция на фотосите и с технологии с изкуствен интелект. Една от потребните благоприятни условия е Object Eraser за елементарно унищожаване на нежелани обекти от фотосите.
Galaxy Z Fold4 надгражда във връзка с технологиите и в това време продължава линията за запазване на околната среда на Samsung.

Още с представянето на серията смарт телефони Galaxy S22 при започване на годината, Samsung внедри рециклираните материали освен в опаковките, само че и в хардуера на новите артикули. Това са първите стъпки в самодейността „ Galaxy for the Planet “, която включва дълготрайното потребление на рециклирани пластмаси и основаване на нови материали в партньорство с водещи организации в областта на устойчивото развиване. Новата Galaxy Z серия включва и пластмаси, извлечени от боклуци от океана, в основните съставни елементи, както и 100% рециклирана хартия в опаковките. Намален е и размерът на опаковките с до 58% спрямо първото потомство сгъваеми устройства Galaxy.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР