Този месец Съединените щати ще отбележат 95-ата годишнина от раждането

...
Този месец Съединените щати ще отбележат 95-ата годишнина от раждането
Коментари Харесай

САЩ ще отбележат 95-ата годишнина от раждането на Мартин Лутър Кинг-младши

Този месец Съединените щати ще отбележат 95-ата годишнина от раждането на Мартин Лутър Кинг-младши.

Дъщерята на общественика - Бърнис, употребява този миг, с цел да подсети за провокациите пред човечеството - всеобщите стрелби, въоръжените спорове в Украйна и Газа, както и заканите, свързани с изкуствения разсъдък. 

 
Тероризъм, война и неестествен инелект, както и сливането на ненавист с геноцид, война с геноцид, лакомия с геноцид - очевидци сме на невиждана загуба на човешки живот, изключително измежду тъмнокожите и коренното население по целия свят.
доктор Бърнис Кинг, основен изпълнителен шеф на The King Center

Бърнис Кинг загатна и споровете в Етиопия, Йемен и Конго и уточни расизма като опасност за хората.

Мартин Лутър Кинг-младши е един от най-ярките бранители на гражданските права в американската история. Той е и измежду уредниците на Марша във Вашингтон през 1963 година, по време на който 250 хиляди американци дружно приканват за независимост и правдивост. Тогава произнася и речта си " Имам една фантазия ", която става знак на битката за пълноправие.

В седмицата към годишнината от раждането на Кинг-младши неправителствената организация King Center, основана в негова чест, провежда образования и семинари на тематики, свързани с работата му. По-късно през годината с виртуална галерия ще бъде почетена и паметта на неговата брачна половинка. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР