“Този медал посвещавам на моето дете. Беше трудна битка, но

...
“Този медал посвещавам на моето дете. Беше трудна битка, но
Коментари Харесай

Ангел Русев: Посвещавам златото на моето дете

“Този орден обричам на моето дете. Беше сложна борба, само че се справихме дружно с треньорите. Признателен съм на управлението на федерацията в лицето на Ариф Маджид, благодаря за поддръжката на доктор Кирил Панайотов, на старши треньора Иван Иванов и най-много на персоналния ми треньор Радослав Атанасов “. Това сподели Ангел Русев минути откакто завоюва златен орден от Европейското състезание по повдигане на тежести в Ереван, Армения..Първо злато за България в Ереван и трета европейска купа за Ангел Русев

На връх Великден Ангел Русев донесе радостната вест за първи златен орден за България на Европейското. Талантът от Русе в предизвикателна борба отбрани първото място от Тирана 2022 и завоюва трета европейска купа. Изключително прочувствена победа за 21-годишния Ангел Русев (до 55 кг), който макар че остана четвърти в изхвърлянето, безапелационно сграбчи златото в изтласкването с 141 кг и победи с 250-килограмов дуел (109;141).

В първото придвижване той стартира по допустимо най-убедителния метод със 103 кг, само че сгреши на 108 кг. Третият опит в изхвърлянето, който той посвети на своя наследник, му донесе 4-тото място със 109 кг. Непобедимият в изтласкването Ангел Русев ( до 55 кг) с лекост се оправи с 135 кг, а вторият му опит със 141 кг му донесе безспорен успех в това придвижване и в дуела (250 кг), като даже не се наложи да излиза трети път.

Среброто остана за грузинеца Рамини Шамилишвили с дуел от 249 кг (113 кг; 136 кг), а бронзът завоюва Валентин Янку от Румъния с резултат от 245 кг (109 кг; 136 кг). Ангел Русев има зад тила си четири европейски трофеи. Той е безспорен европейски първенец от Тирана 2022 (Албания) и Москва 2021 (Русия), както и сребърен медалист от Батуми 2019 (Грузия). Вторият българин в същата категория до 55 кг и играч на ТСК „ Русе “ - Денис Данев се подреди на шесто място в класирането с 222 кг в дуела - 96 кг в изхвърлянето и 126 кг в изтласкването. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР