Този, който е избран за кмет и прави мнозинствата, когато

...
Този, който е избран за кмет и прави мнозинствата, когато
Коментари Харесай

Бойко Борисов иска нови кметски избори в София

" Този, който е определен за кмет и прави болшинствата, когато те демонстрират такава импотентност, такава неспособност.. месеци наред София е в безпорядък. Борят се какъв да е същинският кмет - Терзиев или Борис Бонев... в случай че това е правилно, което излезе от експертизите, Терзиев не е кмет. "

Това разяснява водачът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов по повод вчерашните разбори на Институтът за развиване на обществената среда, който съпостави гласовете от протоколите в последните кметски избори с данните от флашките от машинното гласоподаване. От тях излиза, че претендентът на ПП-ДБ-Спаси София и столичен кмет е бил ощетен с много повече гласове, в сравнение с главната му съперничка за поста Ваня Григорова от Българска социалистическа партия.

" Разбира се, че желая нови избори, за какво да няма. Изборите са манипулирани.. може да са шест гласа, може да са 600 ", добави Борисов.

Според него казусът при броенето идвал от флашките, не от хартиените бюлетини. Той поиска нови електронни устройства, като в САЩ.

В края на предишния месец общинският съветник Ваня Григорова съобщи, че 15 флашки, които би трябвало да се сравнят с протоколите от машинния избор на локалните избори през октомври 2023 година, липсват. На 15 март ще е идващото съвещание на Административния съд-София по жалбата на Ваня Григорова против решението на Столичната изборна комисия, с което за кмет беше разгласен Васил Терзиев. Дотогава 1639-те протоколи от изборите в столицата би трябвало да бъдат прегледани. 

В края на януари за седми следващ път Столичният общински съвет не избра ръководител. Следващото съвещание на СОС се чака да е на 8 февруари от 10:00 часа. Кметът Васил Терзиев е оптимист, че най-сетне ще съумеят да изберат ръководител.

Борисов разяснява и комисията, която ще се образува за изясняване на обстоятелствата към убийството на Мартин Божанов- Нотариуса. Той загатна, че в доста други случаи са били забъркани политици, като уточни, че в " едно министерство се води следствие за закани ". Вероятно Борисов засяга Министерството на електронното ръководство. 

През октомври предходната година Софийската градска прокуратура стартира следствие за закани против министър Александър Йоловски. От ГЕРБ и от " ИТН " настояват, че на председателски съвет в Народното събрание министърът е разказал, че е притискан от Кирил Петков и Божидар Божанов. И Петков, и Божанов отхвърлят тези изказвания.

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че в никакъв случай не е чувал за Нотариуса и в никакъв случай не е виждал въпросните клубове за магистрати. 

Вчера Софийският градски прокурор Илияна Кирилова и заместникът ѝ и представител на СГП Христо Кръстев дадоха информация  за следствията против убития Мартин Божанов. Оттам разкриха, че в края на 2022 година от ГДБОП е подадена информация против Божанов, а през 2023 година е формирано произвеждане за проведена незаконна група.

Групата се занимавала с указване на напън на магистрати да решат делата по избран метод, с имотни измами, пране на пари и други съпътстващи закононарушения, както и търговия с въздействие и подкупи, давани от Божанов. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР