Този корен е по-добър от ибупрофена, тъй като премахва възпалението,

...
Този корен е по-добър от ибупрофена, тъй като премахва възпалението,
Коментари Харесай

Корен, който елиминира възпалението и болката при остеоартрит

Този корен е по-добър от ибупрофена, защото отстранява възпалението, болката в коленете и доста други. Куркумата е фалшификация, която неотдавна стана извънредно известна.

Наскоро богът на различната медицина разгласява забавно есе за куркумата. В скорошно изследване било открито, че това средство е по-ефективно и по-малко отровен вид на ибупрофена в битката с болката на коленете, породена от остеоартрит.

Куркума: нейните свойства са по-добри от тези на ибупрофена

Много хора, които страдат от мускулни болки и възпалителни процеси, доста постоянно употребяват ибупрофен за облекчение на болката. Всъщност това аналгетично средство е най-използваното в целия свят за този тип болежка.

Основният съставен елемент на куркумата е куркумина, който е полифенол и има повече от 600 известни изгоди за здравето. Благодарение на тази съставна част, куркумата има висока противовъзпалителна дарба и е доста по-безопасна от ибупрофена, защото не предизвиква странични резултати.

Лекува остеоартрит

Някои изследвания демонстрират позитивния резултат от потреблението на куркума от хора, страдащи от остеоартрит. В това изследване са изследвани случаи на 109 пациенти. Те били разграничени на две групи на инцидентен принцип. Една от групите получавала 800 мг ибупрофен; до момента в който втората група консумирала 2000 мг куркума дневно. И двете групи били следени в продължение на шест седмици.

Болката на всеки пациент била лекувана в положение на отмора, ежедневни действия и в други обстановки, като катерене на стълби или вървене на към 1000 метра дневно.

Резултатите посочили, че и двете групи имали усъвършенстване в първичното си положение. Въпреки това, тези, които консумирали куркума, имали по-голяма съпротивляемост и по-малко болежка при вървене. Поради тази причина се стигнало до заключението, че куркумата има по-дългосрочен резултат от ибупрофена.

По отношение на нежеланите реакции, групата от тези, които пиели ибупрофен, имали вторични реакции, като киселинност и главоболия; до момента в който тези, които консумирали куркума, били удовлетворени от резултатите и нямали странични резултати.

Токсичност на ибупрофена

Британското списание The Lancet твърди, че ибупрофенът може да бъде толкоз отровен, колкото и Виокса. Това е противовъзпалително лекарство, което е било отстранено от произвеждане заради високата си токсичност. В реалност, то се свързва с маса от смъртни случаи, свързани със сърдечно-съдовите болести, породени от неговата продължителна приложимост.

Рецептата за куркума

Въпреки, че куркумата е доста еластичен инструмент, който може да се употребява в разнообразни предписания и коктейли, безспорно най-хубавият избор е чая от куркума.

Съставки:

2 супени лъжици настърган свеж корен на куркума или 1 чаена лъжичка куркума на прах; 1 литър вода; Мед; Лимон.

Вижте още: Подобрете зрението си без хирургическа интервенция!

Как да приготвите?

Кипнете водата и по-късно прибавете куркумата. Ако употребявате корен, оставете на огъня за 15 или 20 минути. Ако куркумата е под формата на прахуляк, гответе единствено 10 минути. Когато продуктът е подготвен, прецедете, прибавете лимон и мед. Чаят консумирайте парещ. Сбогом, болежка!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР