Този компонент не попада в обхвата на застрахователните полициЗачестилите кражби

...
Този компонент не попада в обхвата на застрахователните полициЗачестилите кражби
Коментари Харесай

Кражби на батерии спъват електромобилността у нас

Този съставен елемент не попада в обсега на застрахователните полици

Зачестилите обири на акумулатори за електрически транспортни средства са една от пречките за електромобилността у нас

Електромобилите си пробиват мъчно път у нас, до момента в който в други страни делът им бързо нараства. Причините за това са най-различни, като една от тях е обвързвана с особености в застрахователния развой.

Зачестяват кражбите на акумулатори за електрически транспортни средства (електрически колела, мотопеди и др.), които не попадат в обсега на застрахователните полици, защото се водят консуматив, означи изпълнителният ръководител на БСК Радосвет Радев на среща с министъра на стопанската система Емил Караниколов.

„ Това се явява спънка към по-широкото нахлуване на електромобилността у нас ”, уверен е Радосвет Радев. Той предложи Министерство на стопанската система да изследва практиките в други страни и да вземе съгласувани с бизнеса ограничения за превъзмогване на казуса.
още по тематиката
В международен мащаб пазарът на електрически автомобили за първи път надвиши 1 млн. броя през предходната година. Най-много електрически автомобили се продават в Китай, който е следван от Европа с дял от 23%, а третият по величина пазар е Северна Америка.

Българите демонстрират относително слаб интерес към електрическите автомобили и това се дължи на няколко фактора – ниските приходи, неналичието на зарядна инфраструктура и на политика за дотации за крайните клиенти, както и на потребителския нрав, съгласно експертите в сектора.

У нас въпреки всичко има скица за поощряване потреблението на електрически транспортни средства, която работи посредством Националния поверителен екофонд (НДЕФ). За финансиране по схемата могат да аплайват централната администрация, териториалните й подразделения и общинските администрации.

Също по този начин в София към този момент има 60 електрическия автомобил в схемата за споделени електрически автомобили Spark. За няколко месеца платформата съумя да усили двойно автопарка си и да удвои обсега на зоните, в които може да се наеме или освободи електрически автомобил от схемата.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР