Този кодекс се оказва неприложим за главния секретар. При уронване

...
Този кодекс се оказва неприложим за главния секретар. При уронване
Коментари Харесай

Етичният кодекс не засяга главния секретар на МВР, според синдика...

„ Този кодекс се оказва неупотребим за основния секретар. При уронване на престижа на Министерство на вътрешните работи се постанова най-тежкото наказване – уволняване. Според закона за Министерство на вътрешните работи това е неприложимо за основния секретар, тъй като той се назначава и бива освобождаван с декрет на президента “, съобщи той в ефира на бТВ.

 

„ Познанството на Стефан и Марин Димитрови е проблем за висши ръководители в Министерство на вътрешните работи. Все още не са ясни данните. Самият факт, че се е знаело за сходни контакти и никой не е взел ограничения – повдига се въпросът за вътрешния надзор в Министерство на вътрешните работи. Много пъти медии и жители са повдигали въпроса за фрагментите, само че значим е и вътрешният надзор “, уточни Тенев.

 

„ Другият въпрос е, че някой предлага тези хора и застава зад тях. Как, с какви морални полезности и какви са следствията за хората, които ги оферират? Позицията ни беше, че като чиновници в Министерство на вътрешните работи и като синдикална организация ни омръзна от опитите, които се вършат през половин година – смени в управлението на Министерство на вътрешните работи. В политика не желаеме да се намесваме. Искането на оставка е политически акт. Калин Стоянов е човек от кариерата, който има знания и по-лесно се работи с него. Не се потегли с опити за „ 98% промени в Министерство на вътрешните работи “, които през годините са били на гърба на чиновниците, които отнасят негативите “, акцентира той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР