Този килим е прекрасен от всички страни. Той е мек

...
Този килим е прекрасен от всички страни. Той е мек
Коментари Харесай

Килим от плат: ето как да си го направите сами!

Този килим е прелестен от всички страни. Той е мек и комфортен, доста е прелестно да ходите по него, когато излизате от банята, и най-важното е, че няма да ви коства цяло положение. Наред с други неща, планът за основаване на този килим ще ви разреши да употребявате старите си облекла. Красив, мек и много на ниска цена.

За плана ще са необходими:

основа за килим;няколко остарели тениски или други трикотажни изделия;игла и конец;голяма кука за плетене на една кука;купа;маркер;остри ножици

За този килим би трябвало да извършите цветни петна с еднакъв размер. Използвайте купа или огромна чаша, с цел да маркирате основата.

Нарежете остарелия трикотаж на дълги ленти с идентична широчина. Най-добре използвайте остри шивашки ножици.

Отрежете дребен правоъгълник от платно или картон, към който би трябвало да навиете получената плетена лента. Срежете от двете страни. Така получавате доста идентични къси линии.

Поставете куката в платното и опънете една от лентите.

Сега, с куката, образувайте възел.

По-лесно е да извършите възел с ръцете си, само че той ще има друга форма. Двата края в този случай стърчат в разнообразни направления, а килимът се получава по-малко бухнал.

Запълнете начертаните кръгове с един цвят, а основата с различен. Върху килима ще се получи красива картина.

Фиксирайте възела по краищата на килима, зашийте ги дружно с конци, които подхождат на цвета. Зашийте плат по ръба на платното.

Килимът е подготвен. Може да се употребява за банята, коридора или да го дадете на обичания си домакински любим като мека постелка.

Вижте още: Няколко трика за избелване на облекла с естествени средства

Използвайте всевъзможни форми и цветове в личните си планове!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР