Този инцидент е достоен за съжаление, всеки член на ЕП

...
Този инцидент е достоен за съжаление, всеки член на ЕП
Коментари Харесай

Мецола: Действието на РСМ към Ковачев е неправомерно

„ Този случай е заслужен за жалост, всеки член на Екологичен потенциал има правото да извършва мандата си и ще се обърна към представителите на РСМ да заявя това пределно ясно “, съобщи ръководителят на Екологичен потенциал Роберта Мецола.


Тя разяснява невижданата постъпка на РСМ да не допусне на територията на страната ръководителя на групата на ГЕРБ-СДС в ЕНП доктор Андрей Ковачев, който е и представител на групата на ЕНП в ЕП, отговарящ за Разширяването на Европейски Съюз и Западните Балкани. Коментарът беше изработен при започване на съвещанието на Екологичен потенциал.


Лидерът на ЕНП Манфред Вебер написа в профила си в Туитър, че осъжда недопускането на Ковачев в РСМ: " Категорично осъждаме отхвърли за влизане на евродепутата Андрей Ковачев на 6 май в Северна Македония. Това е невиждано и недопустимо. Призоваваме държавното управление на Северна Македония незабавно да обясни обстановката. Темата ще бъде повдигната през днешния ден на пленарно съвещание на Екологичен потенциал този следобяд ".


Оливер Вархеи, еврокомисар по разширението, осъди недопускането на Андрей Ковачев в РСМ на 6 май.

„ Осъждаме отхвърли за влизане на евродепутата Андрей Ковачев в Северна Македония на 6 май. Призоваваме държавното управление на Северна Македония незабавно да обясни обстановката. Отказът за влизане на член на Европейския парламент е доста съществено деяние “, съобщи Вархеи в Туитър.

Властите в Република Северна Македония не обяснили аргументите за какво не позволен българите в страната, разяснява в събота пред БГНЕС евродепутатът Андрей Ковачев: " Имаше единствено един лист хартия на който беше записал, че не ни се позволява да влезем в страната ".

С остра позиция по случая излезе и българското Министерство на външните работи. Подобни дейности оказват отрицателно въздействие върху добросъседските връзки. Заявените искания за европейска интеграция на Северна Македония изискват прекратяване на провокациите към България, българите и представителите на европейските институции.

По-късно представителят на Министерството на вътрешните работи на югозападната ни съседка Тони Ангеловски посочи каква е повода за отхвърли: " Македонската полиция няма да разреши, нито в този момент, нито в бъдеще ще разреши, да влязат в страната хора, които са евентуални извършители на публичния ред и успокоение и които наскърбяват и омаловажават жителите и страната ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР