Този дрон тежи само 1,63 килограма Емил Василев преди 20

...
Този дрон тежи само 1,63 килограма Емил Василев преди 20
Коментари Харесай

Този „въздушно-воден хибриден дрон“ един ден може да помога при операции по търсене и спасяване

Този дрон тежи единствено 1,63 кг

Емил Василев преди 20 секунди 3 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 17:12 | 16.05.2023

Най-големият в света аероплан за първи път изстрелва първообраз на хиперзвукова ракета

IT НовиниЕмил Василев - 21:00 | 20.05.2023

Microsoft предизвестява за нова заплаха: ИИ стартира да се държи като същински човек

АвтомобилиИван Давидов - 12:34 | 21.05.2023

Най-дивите коли и джипове на 80-те

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Китайски откриватели сътвориха неповторим по рода си „ въздушно-воден хибриден дрон “, който може да извършва необятен набор от действия. Наречен TJ-FlyingFish, той съставлява хибриден дрон, който може да лети в небето, както и да се гмурка под водата.

Този незабравим дрон има капацитета да бъде инструмент, който да „ промени разпоредбите на играта “ в разнообразни браншове на живота. Според разработчиците той би могъл да оказва помощ, наред с други неща в строителството в морето, с наблюдаване на морските местообитания, с осъществяване на въздушни и водни изследвания, отдалечено наблюдаване и интервенции по търсене и избавяне.

Работа на хибридният дрон

Дронът има извънредно лека структура и тежи едвам 1,63 кг.

Автономният дрон се задвижва от четири роторни рамена, сходно на квадрокоптер. Всеки ротор е оборудван с мотор или витлов модул. Конструкцията му се отличава с няколко други неповторими детайла, като да вземем за пример всеки от роторите има задвижващ блок. Модулите разрешават на дрона да се върти независимо във въздуха и под водата.

„ При задвижването работният диапазон се превключва за другите среди от двускоростния задвижващ блок, като се обезпечава задоволителна двигателна сила и се подсигурява успеваемост. За конфигурацията на моторите векторното ориентиране на тягата се реализира посредством въртене на задвижващия блок към рамото на монтиране, което усъвършенства маневреността на дронът под водата. “

обясни в публично известие професор Бен Чен, който управлява създаването на новия дрон

В случай на въздушни приложения и четирите роторни рамена са ориентирани нагоре и се въртят с висока скорост.

„ След като дронът се приземи във водата, рамената се завъртат с лице надолу и се въртят с по-ниска скорост, с цел да „ издърпват “ дрона под повърхността. “

се добавя в формалното известие

Той е планиран да се гмурка на дълбочина до 3,05 метра със скорост 2 метра в секунда. Освен това може да остане под вода близо 40 минути и да лети във въздуха 6 минути с едно зареждане на батерията.

Дрон, оборудван с спомагателни технологии

Според екипа, дронът може да следи от близко морската среда, в случай че му се конфигурира нужното софтуерно съоръжение като камери и датчици.

Според екипа хибридният дрон може да бъде оборудван и с навигационна система, основана на GPS, инерционен измервателен блок, дълбокомер и мини Доплерово устройство за премерване на скоростта. Тези софтуерни характерности биха разрешили самостоятелно ръководство по време на цялото му пътешестване.

Прототипът на този дрон е взаимна работа сред Факултета по машиностроене и автоматизация (MAE) към Китайския университет в Хонконг (CUHK) и Шанхайския проучвателен институт за интелигентни самостоятелни системи към Университета Тонгджи. След няколко опита и неточности за превъзмогване на техническите компликации, екипът прекарва към 3 години в основаването на този първообраз.

„ Опростихме структурата му и намалихме тежестта му, с цел да подсигуряваме, че ще може да работи безпроблемно под вода и в небето. Вълнуваме се да забележим по какъв начин ще бъде употребен в бъдеще. “

добав професор Бен Чен
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР