Този дрон е паднал във водата, но не знаем как.

...
Този дрон е паднал във водата, но не знаем как.
Коментари Харесай

Тагарев пред Комисията по отбрана: Не е важно дали екипът е бил по потници, а че работата с дрона е свършена по правилата

„ Този дрон е паднал във водата, само че не знаем по какъв начин. Морското течение го е изхвърлило, може да е бил там от дни, само че не е повече от 2 седмици. Реагирахме според протоколите “, съобщи пред изключителната парламентарна комисия министър Тодор Тагарев.

Причината за чуването му е падналият дрон с мина край Тюленово, който беше взривен през днешния ден по обяд. Тагарев увери, че са били взети всички ограничения, няма проваляне и военните са работили по протокол.

„ Не се знае от кое място е дронът. Екипът не е разделил дрона, като го е взривил целият. Имаме фотоси, само че няма по какъв начин да кажем сигурно от коя страна е “, сподели още Тагарев.

Той посочи, че с изказването си, че ежеседмично се викат екипите за неутрализиране на на муниции, не е имал поради единствено Черно море, или единствено за дронове, а за всевъзможни муниции.

Министърът съобщи, че за 7 месеца екипите са викани 34 пъти и са унищожени 127 боеприпаса от друг темперамент.

Тагарев беше безапелационен, че не е значимо дали екипът е бил по потници, а че работата е свършена по разпоредбите. Той изясни, че не е сигурен дали не се вижда човек с бронежилетка, а не с потник. Заяви още, че лятото е топло.

Министърът разяснява и поисканата му оставка: „ Средно два или три пъти на седмица ми се желае оставката. В случая няма никаква причина – армията е работила по предписанията с всички ограничения за сигурност, дронът е погубен и няма никаква заплаха за хората “.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР